Societat

Bicicletes d'Argelaguer i de Banyoles per a gent que no té recursos

S'ofereixen a persones derivades dels serveis socials del Pla de l'Estany perquè les facin servir com a vehicle per anar a treballar o a l'escola

El responsable de la botiga virtual Artsport Bikes de Banyoles, Jordi Arteman, i un veí d'Argelaguer, Eduard Granados, han posat en marxa Argecletes, un projecte solidari consistent a cedir bicicletes de manera gratuïta a persones que no es poden permetre comprar-ne una, sempre que les facin servir per a activitats bàsiques com ara anar a treballar o dur la mainada a l'escola. La selecció dels beneficiaris la fan els tècnics de l'àrea de benestar social del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, ja que cal estar inclòs en algun programa social. Fins ara han lliurat cinc bicicletes a través dels serveis socials. Es tracta de vehicles reciclats que han estat objecte d'una posada a punt. La cessió és per a sis mesos, prorrogables si l'usuari continua necessitant-la.

Argecletes va ser una iniciativa de Garrido, que l'últim any ha anat reciclant bicicletes per deixar-les a veïns d'Argelaguer (d'aquí ve el nom del projecte) i rodalia que ell considerava que ho necessitaven. “En un moment donat –explicava ahir Arteman– vam creure que per fer-ho ben fet havíem de deixar que fossin els serveis socials els que decidissin qui es podia acollir al projecte.”

Els promotors fan una crida a la gent que tingui bicicletes sense utilitzar perquè els les donin o bé a persones que vulguin fer aportacions econòmiques per comprar-ne. Una altra via de finançament d'Argecletes és la campanya de micromecenatge –amb Verkami– que serveix per finançar els equips de competició d'Artsport. El 10% del que es recapti serà per al projecte solidari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Un estable cremat a fa 2.200 anys es relaciona amb el pas de les tropes d'Anníbal pel Pirineu

Bellver de Cerdanya
LA CRÒNICA

“Girona no s’acaba al carrer del Carme”

religió

Entrellaçant cristianisme i catalanitat

Barcelona
integració

Mataró recull l’‘artivisme’ de la Vocalia de Dones de Rocafonda

mataró
GIRONA

Pepita Perich rep el guardó al gironí de l'any dels Premis Generalitat

GIRONA

Reclamen a l’Escala que Catalunya reconegui el seu passat esclavista

l’EscaLA

Arxivada la investigació per la mort de 55 avis en una residència de Palau-Solità durant la pandèmia

Barcelona
MEDI AMBIENT

El Maresme busca consens pel litoral

Mataró
RELIGIÓ

La mediació de Mossos posa fi a 15 dies de resistència a l’Esperit Sant

Barcelona