Societat

Proposen tenyir de groc les Fires de Girona pel 9-N

Òmnium i l'ANC volen un Sant Narcís per la consulta

Avui s'inaugura la 56a mostra filatèlica a la Diputació

Firem-nos de groc. Amb aquest lema Òmnium Cultural i l'ANC proposen tenyir els deu dies de Fires de Girona de color groc per donar suport al 9-N. El primer acte en què les dues formacions demanen que els gironins palesin el suport explícit a la campanya és en el pregó de Fires que faran demà al balcó de l'ajuntament el Cor Geriona i la Fundació Astrid 21. La voluntat és que la plaça de Vi es tenyeixi de groc i que la capital gironina expliciti un cop més el seu compromís amb el procés nacional de Catalunya. La crida de les dues entitats es fa extensiva a la resta d'actes de les Fires.

Mosques grogues

En paral·lel a la petició i crida que fan l'ANC i Òmnium a la població gironina i als visitants que vinguin a les Fires, també s'ha previst penjar mosques grogues per les parets, mocadors i domassos als balcons i mobiliari urbà, i també el repartiment de globus, cartells i pancartes per ambientar la ciutat i mostrar el suport a la convocatòria del 9-N.

Per això es demana que, a banda del pregó inaugural, també es vesteixi de groc en actes tan tradicionals com ara la diada castellera, el concurs de sardanes, la cantada d'havaneres de Terra Endins a l'escalinata de la catedral o la pujada del pilar de 4 dels Marrecs en el mateix escenari. A més, el dia de Sant Narcís s'ha buscat la complicitat de bars i restaurants perquè amb cada consumició ofereixin als clients un producte de color groc per cada consumició que es faci.

Mostra filatèlica

El claustre de la Diputació de Girona serà avui l'escenari de la inauguració de la 56a mostra filatèlica, que aquest any commemora el centenari de la Mancomunitat.

Per a l'ocasió s'ha editat un segell personalitzat dedicat a Agustí Riera, president de la Diputació durant la Mancomunitat. També s'han editat cinc sobres commemoratius amb fotos diverses. La mostra s'ampliarà el dia 28 a les estances de l'ajuntament de Girona.

LA XIFRA

56
edicions
s'han fet de la mostra filatèlica que es fa per les Fires a la Diputació. Aquest any se centra en la Mancomunitat.

Vuit línies de bus connectaran amb 21 pobles

El Consell Comarcal del Gironès posarà com cada any fins a vuit línies d'autobús per facilitar que els joves de la comarca puguin desplaçar-se fins a les Fires amb total seguretat. Els busos nocturns connectaran fins a 21 municipis del Gironès entre les nou del vespre i les vuit del matí les nits a partir de demà dia 24 fins al dissabte 1 de novembre. L'any passat van utilitzar aquests busos més d'11.000 joves, pràcticament tres mil més que no ho havien fet l'any 2012.

El Bus de Nit de les Fires es fa en col·laboració amb les empreses Ampsa, Teisa, Roca, Sarfa i TMG, i els joves poden demanar als seus consistoris targetes de descompte que en alguns casos permeten abaratir el preu del bitllet fins a la meitat i, en d'altres, pagar un euro o euro i mig amb descompte o dos i mig sense descompte. Els busos nocturns connecten amb Girona, Bescanó, Bordils, Cassà, Celrà, Cervià, Flaçà, Fornells, Llagostera, Llambilles, Madremanya, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Martí Vell, Sant Julià i Medinyà, Sant Joan de Mollet, Sant Jordi Desvalls, Sarrià de Ter, Vilablareix i Viladasens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA