Societat

Les associacions d'Algemesí es personaran en el plenari de hui

Exigiran a l'alcalde que es desdiga de les difamacions abocades que danyen la imatge d'aquestes associacions culturals locals

El darrer dimarts 30 de setembre, en acabar el plenari, en resposta a un dels membres de l'oposició municipal, Vicente Ramón Garcia, alcalde d'Algemesí, va fer públiques unes informacions que li havien arribat del carrer sense haver-les contrastat prèviament i que posteriorment va tornat a esmentar davant els mitjans de comunicació valencians.

L'alcalde de la vila assegurà públicament que “alguns manifestants que dormiren en Algemesí ho van fer en el lloc de la Casa Cantonera o en el local de la Nova Muixeranga”.

La Nova Muixeranga d'Algemesí és una associació cultural formada per un grup de aproximadament unes 300 persones de diferent sexe, creences i afeccions que acaba de complir 18 anys i que comparteix una activitat basada en la construcció de torres humanes i a mes es sensible a les diferents formes de pensar dels seus membres i aconsegueix conviure amb el respecte a totes les diferents formes d'entendre la vida.

La Nova Muixeranga d'Algemesí forma part del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat concedit per la UNESCO l'any 2011 en quant que participa de la Festa de la Mare de Déu de la Salut alçant les seues construccions humanes i allà on va porta ben alt el nom d'Algemesí.

La Casa Cantonera és una associació cultural que, des de fa quasi cinc anys, treballa per donar acollida a recitals, obres de teatre, tallers, presentacions musicals, conferències, exposicions, homenatges etc. “Obrim sempre les portes a qualsevol projecte, vinga d'on vinga, sempre amb la cultura com a tret identitari. Oferim al poble d'Algemesí una programació cultural feta amb estima i respecte”, asseguren des d ela Directiva d'aquesta associació. La Casa Cantonera és un espai lliure on créixer, relacionar-se i deixar-se veure, on encaixen tot tipus de persones, formes i colors.

A totes dues associacions no els sembla ètic que el màxim representant de l'Ajuntament es faça ressò d'informacions no contrastades amb les associacions a les quals fa esment.

Des de la Nova Muixeranga conjuntament amb La Casa Cantonera, volen desmentir estes afirmacions, afirmant que “el dia dels fets, no varem allotjar en els nostres locals a cap membre del grup dels antitaurins que acudiren a la manifestació i estaven implicats en un conflicte amb els protaurins i la resta del poble d'Algemesí”.

És per aquest motiu que donades les circumstàncies “li exigim (demanem) al Sr. Vicente Ramón Garcia i Mont com a alcalde d'Algemesí, que de la mateixa manera que ha sigut capaç de difamar a la Nova Muixeranga i a La Casa Cantonera atribuint-li suposadament uns actes dels quals no ha participat i difonent un “bulo”, es retracte del que va dir públicament i en els mateixos àmbits que ho va fer i demane disculpes a dites associacions”.

L'estil del xicotet dictador

Iniciativa Animalista

El senyor alcalde d'Algemesí, Vicent Ramón Garcia Mont, declarà a Levante-EMV de la Ribera que la gent que es manifesta contra els bous, cintant expressament la Folgança - Iniciativa Animalista, són gentola, radicals, dictatorials i comunistes. En la mateixa notícia, abundava en les mentides vessades al Plenari de l'Ajuntament d'Algemesí del dimarts, 30 de setembre, per ell mateix i per regidor de seguretat Antonio Francisco Saá.

Justificaren una i altra vegada la violència contra les persones manifestants convocades pel moviment Okupa Algemesí, com a una “resposta a les provocacions animalistes”. Justificaren el desplegament policial, que posà totes les facilitats per a que es produïra una greu confrontació. Arribaren a defensar que la gent portava pals, pedres i altres objectes contundents, que foren responsables de les primeres agressions i que s'autolesionaren davant les càmeres de televisió. També afirmaren que les persones periodistes agredides, com és el cas del càmera d'Antena 3 que fou atacat amb un esprai de defensa als ulls, simularen aquestes agressions.

El seu discurs manipulador i difamant, l'alcalde no deixà fora la Nova Muixeranga i la Casa Cantonera, a les que implicà en els fets del dimecres 24. Des de la Folgança - Iniciativa Animalista, volem manifestar el nostre profund menyspreu per aquest estil de xicotet dictador del senyor Vicent Ramón Garcia Mont i per les seues caceres de bruixes o de la seua mostra d'admiració al dictador genocida Franco i al feixista Jose Antonio Primo de Rivera. S'afegim a la convocatòria feta pel proper dilluns 6 d'octubre a la plaça Major d'Algemesí, a les 18, per a assistir al Ple extraordinari i fer-li saber a l'alcalde que ni ell ni el seu equip de govern tenen la més mínima legitimitat per a amenaçar l'exercici de drets fonamentals com el d'opinió i el de manifestació, en base a la seua ideologia reaccionària. El carrer és del poble, i continuarem lluitant al carrer per la fi de les becerrades cadafaleres com a primer pas cap a una festa de veritat, sense tortura ni sang.

Iniciativa Animalista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia