Osona/Ripollès

Sant Agustí urbanitza el carrer

Comencen les obres per arranjar el vial principal, i gairebé únic, del nucli de l'Alou després d'anys d'espera.

La setmana passada van començar les obres de remodelació del carrer del nucli de l'Alou de Sant Agustí de Lluçanès. En circumstàncies normals, la notícia potser no hauria de ser gaire res més que un breu per deixar-ne constància. Però, tractant-se de Sant Agustí, i de l'Alou, és diferent. No és un carrer; és el carrer. En singular. I, a més, és evident que li convenia una remodelació. L'Ajuntament feia anys que ho tenia entre cella i cella, però mai havia acabat d'activar l'obra. Primer, perquè tenia altres prioritats –bàsicament la portada d'aigua a les masies– i, després, quan va obtenir ajuts de Generalitat i Diputació, perquè la crisi va frenar-ne la concreció. Ara, finalment, tira endavant: “Aquest carrer l'havíem de començar l'any 2009 –explica l'alcalde, Josep Pujol–, però per un seguit de problemes es va anar endarrerint”. Ara se n'executa una part. Hi inverteixen més de 400.000 euros, que es financen amb subvencions de la Generalitat i la Diputació. També hi ha una aportació dels veïns a través de contribucions especials. Després, en una segona fase, s'hauria de culminar el projecte. Aquesta fase aniria a càrrec, directament, de l'Incasol. No s'ha concreta la data encara. L'actual intervenció, que canviarà completament la imatge del nucli de l'Alou, sí que té calendari: en tres mesos els treballs han d'estar enllestits.

El carrer de l'Alou, que és camí ramader, quedarà arranjat. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Sant Agustí, que no té cap deute però que fins ara no ha estat capaç d'arranjar el carrer, es traurà un pes de sobre. Quan se li planteja a l'alcalde si és coherent enorgullir-se de no tenir deutes i, en canvi, no haver arranjat el carrer de l'Alou, respon que endeutant-se no haurien pogut fer mai aquesta obra pel volum que representa i que, històricament, el consistori ha donat prioritat a l'aigua. “Als anys vuitanta a Sant Agustí no hi havia aigua i, quan vam tenir-la posada, entrada la dècada dels noranta, va venir una sequera i va tornar a fer falta aigua. Aquesta va ser la prioritat. No podíem afrontar les obres de l'aigua i del carrer alhora”, reflexiona l'alcalde. Ara, amb el finançament al sarró, tiren endavant. Pels volts de Nadal i amb les eleccions a pocs mesos vista, les obres estaran acabades. Però això, a Sant Agustí, no els preocupa gens. “Inaugurar-lo? No solem fer gaires inauguracions; no som gent de gastar per gastar”, concedeix Pujol, alcalde des de 1995 i regidor des de 1983.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA

Onze centres educatius amb 715 alumnes netegen l’entorn natural

RUBÍ

Netegen la piscina de Vallparadís per arreglar les fuites del vas i repararan el paviment exterior

TERRASSA
Societat

L’Ajuntament posa punts d’informació sobre drogues a les Festes de Maig

BADALONA
TURISME

Bandera blava per a 95 platges i 23 ports catalans

BARCELONA
SOCIETAT

Desnonen a Ciutat Vella dos pisos amb persones vulnerables

BARCELONA