Osona/Ripollès

Montgrony Any 0 ja es planteja tancar just dos anys després d'obrir i fer-hi una despesa de 350.000 euros

L'alcalde, Eudald Picas, diu que no hi va gent i això fa que els números no surtin

El centre d'interpretació Montgrony Any 0 està en perill. Els pocs visitants que rep durant tot l'any fa plantejar a l'Ajuntament de Gombrèn de tancar l'equipament si la cosa continua igual “perquè els números no surten”, segons l'alcalde, Eudald Picas. Montgrony Any 0 es va inaugurar el mes de març del 2012 i és la tercera pota del projecte turístic i cultural Terra de Comtes i Abats, del qual també formen part Sant Joan de les Abadesses, Ripoll i en menor grau Campdevànol. Només l'equipament de Gombrèn va costar 350.000 euros.

L'alcalde especifica que la intenció “és no haver-lo de tancar mai”, però no amaga que costa molt mantenir un equipament així “si no hi ve gent”. Picas diu que “si la cosa segueix així i continuem acumulant números vermells ens ho haurem de plantejar”, i afegeix que “aguantarem fins que puguem”. A l'hora de trobar un motiu que justifiqui aquesta poca afluència de visitants al centre d'interpretació de Montgrony, Picas diu que quan es va obrir “la crisi econòmica va afectar de ple i la gent prefereix gastar-se els diners en altres necessitats”. Apunta també que pot ser un problema de poca difusió. Picas diu que ja se'n fa com a part del pack de Terra de Comtes amb Sant Joan i Ripoll “però sense menysprear els altres pobles, sempre passa allò que el gran es menja el petit”. A tot plegat, explica Picas, s'hi ha d'afegir que la carretera que puja de Gombrèn a Montgrony no està en massa bon estat: “Teníem previst arreglar-la a través d'una subvenció del PUOSC, però aquest programa ha quedat aturat i, per tant, l'obra també”. Tot i així, val a dir que es tracta d'una carretera asfaltada i els cotxes hi poden pujar sense problema.

El projecte de Terra de Comtes va suposar una inversió total de la Generalitat de més de quatre milions d'euros. La primera peça que es va inaugurar va ser el Palau de l'Abadia i el Centre d'Interpretació del Comte Arnau, a Sant Joan de les Abadesses, amb un cost d'1,6 milions d'euros, i es va estrenar el març del 2010. Dos anys més tard, el març del 2012, es va inaugurar el de Montgrony, i el darrer a poder-se visitar va ser el centre d'interpretació del monestir de Santa Maria de Ripoll, que es va inaugurar el març del 2013 i va costar 1,5 milions d'euros. La rehabilitació del camí ral entre Campdevànol i Gombrèn també en forma part.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC