Osona/Ripollès

Dibuixos poetitzats

Ignasi Arumí i Pau Uriel publiquen 'Boira baixa', un llibre de poesia il·lustrada.

Rere la proximitat familiar (són cosins) hi han sumat, també, l'afinitat artística. Ignasi Arumí (Vic) i Pau Uriel (Santa Eulàlia de Riuprimer) la van descobrir tot col·laborant amb l'Associació Riuprimer Crea, una entitat nascuda fa tres anys a Santa Eulàlia, el local de la qual s'ha convertit en caldo de cultiu de múltiples inquietuds artístiques. D'aquest treball a quatre mans n'ha nascut Boira baixa, un llibre de poesia il·lustrada, o el que és el mateix, de dibuixos poetitzats.

A Arumí li agrada escriure, mentre que Uriel fa temps que conrea la pintura, el gravat o la ceràmica. “Ens vam adonar que els seus dibuixos necessiten poques paraules; i les meves paraules, imatges clares”, explicava Arumí moments abans de la presentació del llibre a l'ACVic. Va ser així com van iniciar un procés creatiu per anar casant les frases d'un amb els dibuixos de l'altre. “És un llibre cuinat a foc lent, amb ingredients naturals, autèntics i autòctons”, asseguraven. Prenen, com a fil conductor, els alts i baixos de les relacions d'una parella. “La muntanya russa que és l'amor i la vida”, ho va “subtitular” Ferran Erra, amic personal de tots dos i encarregat de “trencar el gel” en l'acte de presentació. “El llibre transmet sentiments, vivències; la relació entre dues persones que acaba malament, fins al punt de negar-la”, va apuntar.

El llibre, autoeditat, es complementa amb una exposició dels mateixos dibuixos. Són dibuixos nets, traçats a ploma i tinta xinesa, sempre amb blanc i negre, impresos sobre un paper fet a mà. El llibre, que ja es pot trobar a les principals llibreries de Vic, és el primer projecte conjunt d'aquests dos cosins. “Esperem que en vinguin més”, deixaven anar dimarts.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia