Vallès Oriental

Trànsit estudia posar un radar de tram a la C-59 a Caldes

L'alcalde, Jordi Solé, es va reunir dimecres amb responsables de Territori

El Servei Català de Trànsit està estudiant la instal·lació en els propers mesos d'un radar de tram a la C-59 a l'altura de Caldes. Ho ha explicat l'alcalde, Jordi Solé, després de la reunió que va mantenir aquest dimecres amb Xavier Flores, director general d'Infraestructures de Mobilitat Terrestre.

El radar de tram –seria el primer a les carreteres del Vallès Oriental– és un nou sistema de control de velocitat a les carreteres catalanes que la Generalitat ha començat a implementar aquest any. Es basa en un control de la velocitat mitjana dels vehicles que circulen per una carretera. Per fer-ho, s'instal·la un sistema de lectura de matrícules en dos punts d'una mateixa carretera.

D'aquesta manera s'obté el temps que ha tardat un conductor a fer la distància entre aquests dos punts i, per tant, la velocitat mitjana a la qual ha circulat. Si supera la permesa, se'l sanciona.

Solé dóna per fet la instal·lació d'aquest radar. Amb tot, segons ha explicat a EL 9 NOU, encara s'està estudiant on s'instal·larà. Per a ell, aquest mecanisme de control ajudarà “a reduir la velocitat mitjana”. A banda, avança, el Departament de Territori i Sostenibilitat preveu altres mesures complementàries que perseguiran aquest mateix objectiu. “És urgent adoptar mesures per reduir la velocitat excessiva d'alguns conductors”, ressalta l'alcalde. “Estem satisfets perquè s'ho estan estudiants i tenen mesures previstes que esperem que tinguin efecte”, indica Solé.

UNS 60 ACCIDENTS

Amb tot, fonts de la Conselleria han explicat que no es va concretar cap mesura en la trobada entre Flores i Solé. En la reunió, Solé va lliurar a Flores un informe fet per la Policia Local de Caldes sobre l'accidentalitat a la C-59 entre els quilòmetres 11 i 20. Segons les dades, des de l'1 de gener de 2013 fins a final de juliol de 2014 hi ha hagut una seixantena d'accidents “de gravetat molt diversa”. “Hi ha des de coses molt petites fins a accidents amb víctimes mortals”. L'últim va ser aquest juny entre Caldes i Sant Feliu, quan va morir un ciclista veí de Bigues després de ser envestit per un tot terreny. El 2013, hi havia hagut dos morts més en aquest tram. A més de Caldes, l'Ajuntament de Sant Feliu ha demanat millores a la C-59. “Amb Sant Feliu, l'objectiu és el mateix: reduir la sinistralitat”, diu.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nova campanya informativa sobre l’ús dels vehicles de mobilitat personal

palamós
SOCIETAT

Nova protesta de ramaders contra l’os al Pirineu

Sort

Reobre la platja de la Nova Mar Bella

Barcelona

Nova campanya de la Coordinadora d’ONG per garantir el dret al padró

girona
infraestructures

Pimec calcula el cost laboral del darrer incident a Rodalies en 2,2 milions diaris

barcelona

L’Ajuntament ha aconseguit aturar 133 desnonaments

salt
societat

Critiques a la promoció d'unes portes obertes a la base militar amb jocs per a nens

sant climent sescebes
societat

El servei de teleassistència de la Diputació de Barcelona ja té 110.000 usuaris

Barcelona

Nous cursos de carnisseria i peixateria per cobrir la mancança del sector

palamós