Osona/Ripollès

Sant Julià espera tenir acabades les obres del nucli antic el juliol de 2015

Afectarà a la plaça Major i quatre carrers, que quedaran a un sol nivell. Bona part de les obres, amb un pressupost de més de 500.000 euros, vénen finançades per subvencions d'Europa, la Generalitat i la Diputació. Un 10% l'hauran de pagar els veïns

L'Ajuntament de Sant Julià té previst començar per l'octubre les obres de reforma del nucli antic. I tenir-les acabades el juliol de 2015.

Les obres, que ja han sortit a licitació, pugen a 520.000 euros (301.987 d'infraestructures i serveis i 218.655 de reforma de la superfície) i afectaran els carrers Rector Roca, del Pont, del Campanar, del Montseny (entre Rector Roca i Jesús) i la plaça Major. Bona part de les obres vénen finançades per subvencions d'Europa, la Generalitat i la Diputació.

Els veïns hauran de costejar amb contribucions especials 50.711 euros, que es podran pagar en tres terminis el desembre de 2014, març de 2015 i juliol de 2015.

El projecte preveu deixar tots els carrers a un sol nivell, amb enllosat nou, i eliminant les voreres. On hi haurà més canvis serà a la plaça Major, on es guanyarà espai a l'entrada.

També complementari al projecte n'hi ha un altre, que s'executarà paral·lelament i que afectarà el jardí de Ca l'Anglada, que passarà a ser un jardí totalment públic. S'aterrarà el mur i quedarà al mateix nivell que el carrer Jesús.

Una part del jardí, de fet, s'eliminarà i això permetrà allargar la plaça Major per Can Tomàs de Plaça i poder eixamplar el call que hi havia, on s'hi plantaran arbres i s'hi traslladarà la font que hi ha actualment al mig de la plaça, amb l'objectiu de crear-hi un espai romàntic.

El trasllat de la font del centre de la plaça, precisament, havia creat algun desacord dels veïns respecte al projecte inicial. Ara, reubicant-la en l'espai romàntic, els veïns ho veuen millor, explica l'alcalde, Joan Carles Rodríguez (AVV-AM), basant-se en les opinions recollides en la presentació que van fer del projecte davant el poble.

Altres novetats que presenta el projecte són que a la plaça Major només s'hi podrà aparcar per càrrega i descàrrega i que se senyalitzaran els portals de la sagrera amb una franja al terra. A tot el voltant de la plaça hi haurà jardineres al mateix nivell del terra.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres