Osona/Ripollès

La Generalitat ara proposa fer l'enllaç de Sant Julià amb l'Eix per la carretera de Vilalleons

El desacord de Calldetenes amb l'anterior traçat havia deixat el projecte en un punt mort.

L'enllaç de l'Eix Transversal amb el polígon La Quintana de Sant Julià té molts punts perquè es faci per la carretera de Vilalleons, tal com s'havia proposat en els últims temps des de Calldetenes. La Generalitat fins ara sempre havia dit que aquesta solució no era viable tècnicament ja que representava fer una sortida nova de l'Eix massa a prop de l'anterior i dels túnels de Sant Julià. Fa unes setmanes, però, Carreteres es va despenjar proposant a l'Ajuntament de Sant Julià aquesta nova proposta, vista l'oposició i l'immobilisme de Calldetenes amb l'anterior traçat, que passava en bona part pel seu terme municipal.

L'Ajuntament de Sant Julià no s'ha quedat quiet. En els pocs dies que fa que coneix la nova proposta ja ha encarregat un estudi comparatiu de les dues propostes, l'anterior, aprovada i fins i tot pressupostada per la Generalitat, i la nova. Un cop fetes les valoracions, els pros i els contres de cada traçat, el ple de l'Ajuntament de Sant Julià va aprovar dilluns per unanimitat un text en el qual s'accepta la proposta de fer arribar el trànsit del polígon per la carretera de Vilalleons sempre que s'incorporin al projecte diferents millores.

Una de les millores és que la carretera passi de quatre a vuit metres d'amplada per millorar-ne la seguretat del trànsit. Això representarà haver de tallar alguns dels característics plàtans de la carretera de Vilalleons. Una altra demanda significativa que la Generalitat sembla disposada a acceptar és fer un carril segregat de la carretera principal per a ciclistes i vianants. També que es millorin les interseccions i la senyalització. I posats a trobar-hi virtuts, des de Sant Julià també es destaca que amb el nou traçat l'Ajuntament no s'haurà de responsabilitzar del manteniment de cap dels vials, ja que s'aprofita en la seva totalitat de ja existents, propietat de la Generalitat, l'Eix, i la Diputació, la carretera de Vilalleons.

L'alcalde, Joan Carles Rodríguez (AVV-AM), amb un discurs molt possibilista, va defensar en l'últim ple la nova proposta i que abans, però, s'ha volgut carregar de raons amb l'estudi tècnic que han encarregat. “Al principi sí que ens vam enfadar una mica”, va reconèixer, però després van decidir positivitzar el canvi de postura de la Generalitat i que es desencallés d'una vegada la construcció de l'enllaç que ha de donar sortida a una reivindicació històrica de Sant Julià, com és treure el trànsit de camions del polígon de dins el poble. “Això sí, assegurant-nos abans que malgrat el canvi de projecte, la inversió hi continuava sent”, va destacar Rodríguez. “Ens ho han assegurat”, va afegir. Malgrat tot, tenen demanada una reunió amb el conseller Santi Vila per acabar de concretar i confirmar tots els detalls. El cost els han dit que serà similar que amb l'anterior traçat paral·lel a l'Eix i pel pont de la Sauleda. Sí que des de Sant Julià hi ha la sensació que si era viable fer l'enllaç per la carretera de Vilalleons ja els ho podien haver dit des d'un bon principi i així haver-se estalviat els estira-i-arronsa amb Calldetenes.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS