Societat

CiU demana la “paralització definitiva i immediata” del Castor

També reclama que “les compensacions econòmiques no repercuteixin en els ciutadans”

Les diputades de CiU al Parlament Annabel Marcos i Meritxell Roigé han registrat una proposta de resolució a la Comissió d'Empresa i Ocupació, demanant al govern espanyol “la paralització definitiva i immediata de l'activitat de la planta Castor” i “el desmantellament total tant de la planta marítima com la planta terrestre”. Les diputades han mostrat d'aquesta manera la insatisfacció de la federació nacionalista davant la manera en què el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme està gestionant la crisi sísmica provocada per la injecció de gas al magatzem localitzat davant de la costa d'Alcanar. Marcos i Roigé també han reclamat que “les compensacions econòmiques no repercuteixin en els ciutadans”.

Després que l'empresa Escal UGS hagi renunciat a la concessió de l'explotació del magatzem atorgada per Reial Decret; Marcos reclama al govern espanyol que “trobi la solució necessària per evitar que les compensacions econòmiques que es reclamen puguin repercutir sobre els ciutadans o els consumidors en cap instància”, segons informa la federació nacionalista en un comunicat.

Marcos ha detallat que “mentre el projecte Castor continuï viu, el perill de les persones de la comarca del Montsià no estan descartats” i ha recordat els moviments sísmics que van afectar la costa d'Alcanar i les poblacions de Sant Carles de la Ràpita, Ulldecona, les Cases d'Alcanar i Alcanar entre d'altres.

La diputada del Montsià ha censurat l'actitud del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme i del seu titular, José Manuel Soria, “perquè després dels moviments sísmics produïts a la falla d'Amposta, la Generalitat va demanar tota la informació tècnica al respecte i en cap moment se li va facilitar”. “S'ha obviat i menystingut al Govern de la Generalitat”, ha sentenciat la diputada.

Per això, Convergència i Unió reclama al govern espanyol que “presenti la documentació reclamada pel Govern de la Generalitat des de fa quasi un any”.

Finalment, la proposta de resolució presentada per la diputada ampostina demana “determinar les responsabilitats tècniques i polítiques a través de la Comissió Europea, en el supòsit que s'hagin produït activitats incompatibles amb les directrius europees sobre normes comunes per al mercat interior de gas natural”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins