Societat

L'alcalde de Ciutadella anuncia la dimissió arran de la mort d'una dona a les festes de Sant Joan

La família de la víctima va anunciar que denunciaria l'Ajuntament per la falta de suport rebuda i la manca de seguretat als Jocs des Pla

La barcelonina Núria Balcells va morir el passat diumenge arran de les ferides patides en ser atropellada per un cavall

L'alcalde de Ciutadella, José María de Sintas Zaforteza, ha anunciat aquest dimecres la seva dimissió per assumir responsabilitats arran de l'accident a les festes de Sant Joan, el passat 24 de juny, en les que una veïna de Barcelona de 66 anys, Núria Balcells Mur, va morir després ser atropellada per un cavall.

De Sintas ho ha donat a conèixer durant una entrevista al programa Hoy es el día d'Última Hora Radio, en la qual ha explicat que la decisió està motivada pels fets succeïts als Jocs des Pla. L'alcalde ha assegurat que està profundament afectat pel què va passar i pels comentaris a les xarxes socials, que han afectat el seu estat d'ànim.

En aquest sentit, ha lamentat que si finalment decideix dimitir, aquest gest no servirà per recuperar la vida de la dona. Però amb tot, “si això és el que sol·licita part del municipi per la falta de previsió, jo me'n faig càrrec perquè sóc el màxim responsable”, ha subratllat.

De Sintas ha acceptat les crítiques de la família davant la falta d'atenció per part del govern municipal. “Hi ha poc a dir, qualsevol paraula per tapar un dolor no és justificable”, ha admès. Això no obstant, justificat que l'endemà de l'accident –dimecres– era festiu a Ciutadella i per això no va per ser possible localitzar ningú a l'Ajuntament. Segons ell, a partir del dia següent el consistori va fer un seguiment de l'estat dels ferit, però ha reconegut que hauria d'haver estat “més atent” i que les crítiques dels familiars són “normals”.

De cara a les properes edicions de les festes de Sant Joan, ha dit que caldrà estudiar noves mesures de seguretat en alguns actes per evitar que es repeteixin accidents com el d'aquest any. De fet, ha constatat que el pla de seguretat actual és el mateix des de fa molts anys i que ja “no és suficient”. “És trist haver de perdre una vida per posar-se seriós amb aquest tema”, ha lamentat.

Fonts municipals citades per EFE han confirmat la decisió de l'alcalde, que han qualificat d'“irrevocable” i que es formalitzarà en les pròximes hores.

El comitè de direcció del PP de Ciutadella va difondre ahir a la nit un comunicat sobre l'accident en el que va agrair “el gest de valentia” de José Maria de Sintas “a l'hora d'assumir tota la responsabilitat sobre el succeït”.

La família de la víctima va anunciar ahir que denunciaria l'Ajuntament per la falta de suport que han rebut del consistori i per les mancances de seguretat a les festes.

Una de les filles de Núria Balcells, Mireia Rivero, va lamentar que cap responsable polític de l'Ajuntament tingués la iniciativa de posar-se en contacte amb la família després de l'accident i ni tan sols van visitar el seu pare, i marit de la víctima –també ferit durant els fets–, fins que la família no es va queixar de l'abandonament.

La consellera i coordinadora del PSM-Més per Menorca, Maite Salord, va demanar ahir dimarts la dimissió de De Sintas. “Ciutadella no pot estar representada per una persona que no és capaç de donar suport a una família destrossada, que no és capaç de manifestar la cosa més mínima d'humanitat i empatia”, va indicar Salord a través del seu bloc personal.

L'accident va tenir lloc la nit del 24 de juny, durant la celebració dels Jocs des Pla, quan Balcells va ser envestida per un cavall que va perdre l'equilibri després de xocar inicialment amb un jove. La dona, que va patir un traumatisme cranioencefàlic, va ser traslladada a l'Hospital Mateu Orfila de Maó. Però a primera hora del matí del dia 25 va ser evacuada a l'Hospital Son Espases de Palma a causa de la gravetat de les lesions i va morir finalment diumenge passat.

La seva parella, un home de 67 anys que també va resultar ferit, es recupera d'una fractura oberta de tíbia de la qual va ser operat a l'Hospital Mateu Orfila.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR
urbanisme

Els veïns de la Sagrada Família fan reobrir el debat urbanístic

Barcelona
SERVEIS

Dilluns comencen les obres de la nova estació d’autobusos de Lleida

LLEIDa
GIRONA

L’Associació Contra el Càncer surt al carrer per impulsar la recerca

GIRONA