Societat

Intervenen a Sant Celoni una tona d'una substància amb què es podrien haver fabricat set milions de pastilles d'èxtasi

La policia espanyol a ha detingut cinc persones, que es feien enviar el compost químic des de la Xina i tenien previst el seu trasllat fins a Maastricht

La policia espanyola va intervenir en una àrea de servei de Sant Celoni (Vallès Oriental) una tona de glicidat de PMK, una substància amb la qual es podrien haver fabricat set milions de pastilles d'èxtasi i valorada en 77 milions d'euros. En concret, d'aquesta substància se n'obté el precursor necessari per a la fabricació de MDMA (èxtasi). Segons fonts policials, es tracta de la major partida intervinguda a Europa fins avui. La substància va arribar procedent de Xangai i tenia com a destinació final la ciutat holandesa de Maastricht. En l'operació, s'han detingut cinc persones, de les quals tres són de nacionalitat holandesa, un de nacionalitat búlgara i una altra espanyola.

La investigació va començar a principis d'agost del 2013, quan diverses agències internacionals de control d'estupefaents -entre elles les autoritats policials de la Xina- van alertar de l'enviament des d'una empresa de Xangai d'una partida del compost químic per a la fabricació del precursor de l'èxtasi.

Els agents van localitzar una empresa dedicada la a gestió administrativa d'importacions i exportacions amb domicili social al Papiol, on els detinguts hi tenien la base logística. El representant de a societat és un ciutadà holandès relacionat amb un altre home de la mateixa nacionalitat, que era qui havia fet els contactes amb l'empresa química xinesa dedicada a la fabricació del precursor de l'èxtasi i del seu transport a Europa. Segons fonts policials, l'empresa emmascarava l'enviament fent passar la mercaderia per pigment per a pintura.

Finalment, la policia espanyola va localitzar un camió carregat amb 25 bidons de 40 quilos cadascun d'ells amb la substància en una àrea de servei de Sant Celoni, procedents de la Xina i suposadament amb destí a una empresa de Benalmádena (Málaga). Arran d'aquesta intervenció, es va dur a terme un operatiu que va culminar amb la detenció de les cinc persones, entre les quals hi ha el responsable de la societat del Papiol i de l'encarregat de gestionar els enviaments amb la Xina. Aquest individu s'havia traslladat des d'Holanda fins a Barcelona per coordinar la recepció de la substància i traslladar-la a Maastricht, el seu destí final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres del passeig de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona
Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró