Societat

El 70% meitat dels vehicles que circularan durant l'operació tornada ja són a casa

Trànsit alerta que la pluja pot complicar les últimes hores de la jornada

Les vies que registren problemes al llarg de la tarda són la N-340, C-31, C-260, l'AP-7, la C-65, la C-35 i la C-32 i l'A-2

Més de dos terços dels vehicles que es preveu que circularan aquest dimarts per les carreteres catalanes en l'operació tornada del pont de Sant Joan ja són a casa.

A les vuit del vespre ja havien tornat a casa uns 190.000 vehicles, el 70% dels 280.000 que Trànsit espera que circulin per les carreteres catalanes en l'operació tornada del pont de Sant Joan, que es donarà per finalitzada aquesta mitjanit.

El director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, ha definit aquestes darreres hores de la tarda com de “màxima intensitat”. És per això que Trànsit està actuant en “més de 150 km de carreteres amb mesures especials, com ampliació de carrils, modificació de sentit de les rotondes per facilitar la tornada dels vehicles de la costa, habilitar els carrils VAO per tots els vehicles menys els camions, i totes les mesures per garantir una tornada el més tranquil·la i segura possible”.

Tot i això, Isern ha reconegut alguns problemes per la intensitat del trànsit a vies com l'AP-7, la N-340, la C-31, la C-65 i la C-260. Les carreteres que al llarg d'aquesta tarda d'operació retorn han registrat més volum de trànsit han estat la N-340 al Vendrell i Torredembarra en sentit nord; la C-31 a Santa Cristina d'Aro; C-260 a Figueres per accedir cap a la N-II en sentit sud; l'AP-7 a Sant Celoni en sentit sud; la C-65 a Llagostera per enllaçar amb la C-35 i la C-32 a Cornellà de Llobregat en direcció Barcelona. A més un accident a l'A-2 al Bruc ha provocat afectació viària en direcció Barcelona.

Des de Trànsit alerten que les pluges i les condicions climatològiques podrien complicar les últimes hores de l'operació. Per aquest motiu, Isern ha demanat als conductors la “màxima precaució” per no haver de lamentar accidents. Transit avisa que ara mateix “les condicions climatològiques no són bones” a moltes carreteres catalanes. “El pla Inuncat està obert. Però la pluja pot complicar més la tornada dels vehicles”, ha alertat.

L'SCT ha valorat de manera “positiva” el balanç d'aquest pont de Sant Joan a les carreteres catalanes. “Entre ahir i avui s'ha fet possible que els vehicles arribin sense cap víctima mortal”, ha destacat Isern. “El motorista que va perdre la vida divendres, de fet, és l'única víctima mortal de tot el pont, cosa que iguala la xifra al Sant Joan de l'any passat quan, en lloc de quatre dies d'operació, hi va haver tres”, ha recordat.

Per últim, Isern ha volgut felicitar als Mossos d'Esquadra per haver aixecat més de 300 actes a conductors per positius en consum d'alcohol i drogues durant la revetlla. “Fem una valoració absolutament positiva. La important tasca dels Mossos de Transit ens han permès evitar un conductor que no estava en condicions de conduir”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Portu regala la Champions al Girona

Girona
la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella