Vallès Oriental

Una taula per al rei a Vallromanes

La mestressa del restaurant Mont-Bell recorda les vegades que el rei hi ha anat a sopar

L’any 1986 el rei Joan Carles I va sopar per primera vegada al restaurant Mont-Bell, a Vallromanes. Des d’aquell dia, el monarca hi va tornar en diverses ocasions. Els responsables d’aquest establiment expliquen a EL 9 NOU com eren les visites del rei a Vallromanes.

Carmina Montasell, que juntament amb el seu germà Francesc dirigeix el restaurant Mont-Bell, de Vallromanes, té ben viu el record de fa més de 28 anys, quan el rei Joan Carles, amb una colla de persones, la majoria membres de la tripulació del vaixell de regates Bribón V, van sopar per primera vegada al seu establiment.

Era l’any 1986. “Ens vam assabentar que vindria al matí, quan van encarregar la taula. No volia res d’especial, una taula gran en el mateix menjador que la resta de clients”, explica la Carmina. Va ser després que Joan Carles I inaugurés el Saló Nàutic i participés en les regates.

La premsa comarcal de l’època se’n feia ressò. L’Actualitat comarcal publicava una crònica en l’edició de la setmana del 7 al 13 de febrer de 1986 i recollia declaracions de Josep Cusí, l’armador del Bribón V, a la tripulació del qual pertanyia el rei. “El rei va venir a Alella a passar la tarda amb la meva esposa i jo, ja que fa poc temps que m’he fet una casa i encara no hi havia esta mai. Posteriorment ens traslladarem a Vallromanes a celebrar un sopar de germanor amb la tripulació del vaixell. És habitual que cada vegada que hi ha competició ens reunim tots per xerrar d’una forma més distesa que no pas en el moment de la regata”. L’armador seguia explicant que al monarca li agradava anar a restaurants oberts al públic i no fer-ho en menjadors reservats. També explicava el menú: “Uns entremesos molt variats d’embotits tipus pica-pica, ja que al rei li agrada molt que hi hagi una mica de tot. Després una mariscada amb escamarlans, gambes... i per postres crema; tot acompanyat amb vi de Rioja, que li encanta”. La mateixa crònica diu que, a més de la tripulació del vaixell, l’acompanyaven 12 persones de seguretat.

Aquell sopar va ser el primer d’almenys mitja dotzena d’ocasions més en què el rei va tornar al Mont-Bell, amb la tripulació del Bribón i, una vegada, per una celebració privada. Carmina Montasell recorda que en una ocasió, el desembre de 1987, el rei va coincidir en el local amb el sopar anual de les modistes de l’Acadèmia de disseny i tècniques de vestir de Granollers. “Les modistes van haver de canviar de menjador i al final del sopar el rei els va demanar disculpes per les molèsties ocasionades”. De fet, la mestressa del Mont-Bell només té bons records del rei. “És una persona molt amable. La primera vegada va voler entrar a la cuina per saludar tot el personal”. La Carmina guarda, de record, algunes fotos, però només vol mostrar la que li van enviar des de la Zarzuela, firmada pel monarca.

El rei també va fer una visita privada al balneari Blancafort de la Garriga el 24 de maig de l’any 2005.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Activistes ruixen amb pintura diversos megaiots

Barcelona
societat

Relleu generacional a les catifes de flors d’Arbúcies

arbúcies
societat

El Campionat del Món de Bèlit de Sant Narcís es manté viu vint anys després

girona
religió

Sant Feliu celebra 20 anys de bisbat i 500 anys de la parròquia de Sant Llorenç

Sant Feliu de Llobregat
MOBILITAT

En servei, les primeres càmeres de control d’accés a la carretera vella de Calella

PALAFRUGELL
oci

Récord a l’aplec dels caragols

barcelona
GASTRONOMIA

Establiments com el Motel o l’Hotel Duran participen en la Ruta del Tast Surrealista

FIGUERES
SEGURETAT

Cremen deu autocaravanes en un incendi a Montcada i Reixac

barcelona

Pla per millorar el turisme a través de la transició energètica al Baix Empordà

GIRONA