Societat

oci

Només CiU avala les condicions que posa BCN World

ERC, el PSC i el PP no donen suport a la rebaixa proposada en la fiscalitat del joc

El govern apel·la a la responsabilitat

Són molts els que volen una inversió com la que suposaria tirar endavant BCN World a la Costa Daurada, però no tants els que estan disposats a promoure-la a qualsevol preu. ERC, el PSC i el PP ja van advertir ahir que no donaran suport als canvis legislatius que s'estan tramitant al Parlament per facilitar la inversió si no es tenen en compte algunes de les seves esmenes.

Així, ERC, si no hi ha una informació més “creïble i acurada”, no vol ni sentir a parlar de la rebaixa fiscal que, a petició del grup inversor, planteja la llei i que suposaria rebaixar els impostos dels casinos del 55% actual a un 10%. Els republicans també volen redimensionar urbanísticament el projecte a les necessitats del territori i no volen ampliar l'edificabilitat que actualment es preveu a la zona.

El PSC vol “humanitzar” el projecte i acceptaria una rebaixa d'impostos condicionada a un compromís de reinversió d'una part dels beneficis en programes socials, i el PP avalaria recaptar menys impostos si una part d'aquests diners es destinen a promocionar la marca Costa Daurada.

Davant l'allau d'esmenes, el diputat de CiU Albert Batet va apel·lar a la “responsabilitat” a l'hora d'avalar un projecte que afecta “els interessos dels catalans”. ICV-EUiA, la CUP i C's ja han deixat clar que votaran en contra de l'articulat que presenta CiU, un partit que si no aconsegueix sumar cap “sí” a la seva proposta no tindrà prou vots per tirar-la endavant, excepte que, com a mínim, dos dels indecisos optin per l'abstenció.

El temple d'Angkor pren forma a Port Aventura

Els paisatges de Cambodja i el seu temple Angkor Vat ja comencen a tenir forma. El parc temàtic Port Aventura obrirà les portes l' 11 d'abril amb una nova atracció aquàtica de caràcter familiar que ha suposat una inversió de deu milions d'euros. Ahir, en una visita d'obres, el cap de projectes del parc temàtic, Luis Valencia, explicava que la principal peculiaritat de la nova atracció, que recrearà una batalla de vaixells, seran els treballs d'ambientació, “que transportaran directament a una selva asiàtica”. L'atracció ocupa una extensió de 10.500 m² i serà un referent europeu pel que fa a la llargària del recorregut –300 m de riu– i la durada –gairebé deu minuts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

crònica

Els primers batecs de Temps de Flors

Girona
PLATJA D’ARO

Retiren una terrassa del passeig marítim per impagaments

PLATJA D’ARO

Malvivint de nou al ras

Badalona

Una comunitat universitària a Girona

gastronomia

Setze dies per assaborir l’arròs mariner de Tarragona

Tarragona
SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona