Societat

Els Bombers reben una seixantena d'avisos per les fortes ventades

Es registren ratxes de fins a 129 km/h a Mas de Barberans, 110 km/h al Perelló o 105 km/h a Amposta

Protecció Civil manté activada l'alerta del Procicat

Ensenyament suspèn les activitats extraescolars a l'exterior durant la tarda

Un camió bolcat pel vent provoca talls de trànsit a la N-340 a l'Aldea

Les ventades afecten el servei ferroviari entre Sant Vicenç de Calders i Cunit

Els Bombers de la Generalitat han rebut des de les dotze del migdia i fins a les set del vespre una seixantena d'avisos a causa de les fortes ventades. La majoria s'han rebut des de les comarques del sud del país, en concret, des de la demarcació de Tarragona.

Els Bombers han rebut una quarantena d'alertes per retirar o assegurar elements de la via pública com arbres, persianes o vidrieres.

De la seva banda, el telèfon d'emergències 112 ha atès 86 trucades per incidències relatives al vent, la majoria per obstacles a la via, arbres i cobertes inestables i també per accidents a les carreteres per camions o remolcs bolcats.

Protecció Civil manté activada l'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per les previsions de fortes ventades.

Segons el Servei Meteorològic, es preveu que les ratxes de vent puguin superar els 90 km/h a tot territori, sobretot al sud, fins a la mitjanit. Aquest dilluns s'han registrat ratxes de 129 km/h a Mas de Barberans, 110 km/h al Perelló o 105 km/h a Amposta.

A partir de la mitjanit i fins al matí del dimarts la probabilitat de fortes ventades afectarà el Pririneu i Prepirineu, a cotes altes, i les comarques de Terres de l'Ebre, Tarragona i comarques del sud de l'àrea metropolitana de Barcelona, tot i que amb menys probabilitat i intensitat que aquesta tarda.

El departament d'Ensenyament ha suspès de manera preventiva les activitats extraescolars a l'exterior durant aquesta tarda per evitar així riscos als alumnes. Aquesta tarda ha caigut un mur a l'estadi municipal de Tortosa sense conseqüències personals. El despreniment s'ha produït a la part del darrere d'una porteria de l'estadi, que és adjacent amb l'Institut Joaquim Bau de la població.

Aquest vespre la caiguda d'un arbre damunt d'un cable de telefonia ha tallat el servei al terme municipal de l'Hospitalet de Llobregat.

El Servei Català de Trànsit informa que ja s'ha normalitzat la situació a la N-340, que ha estat tallada a l'Aldea (Baix Ebre) en sentit Barcelona entre dos quarts de sis de la tarda i dos quarts de set del vespre després que el vent hagi fet bolcar el remolc d'un camió. S'han fet desviaments per la rotonda de la N-235 en aquesta zona. El conductor del camió ha resultat il·lès de l'accident.

Aquest dilluns s'han produït tres accidents de camions pel vent, sense conseqüències greus, i per això Protecció Civil ha demana molta precaució en la conducció.

El vent també ha causat afectacions a la xarxa ferroviària. Un problema de subministrament elèctric ha obligat els trens de les línies R2 sud i nord, R13, R14, R15 i R16 a circular aquesta tarda per via única entre Sant Vicenç de Calders i Cunit, segons ha informat Renfe.

La incidència s'ha produït al voltant d'un quart de quatre de la tarda al tram entre Sant Vicenç de Calders i Vilanova i la Geltrú, on s'ha detectat un problema d'interacció entre el pantògraf del tren i la catenària. Adif ha apuntat com a causa més probable de la incidència les fortes ventades que bufen a la zona. Això no obstant, que els tècnics investiguen si hi ha algun altre motiu que hagi originat el problema.

Els combois han acumulat retards de més de mitja hora i els trens de Llarga Distància han estat desviats per Vilafranca del Penedès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS