Societat

trànsit

Pantalla d'avís de velocitat per evitar accidents a Sant Gregori

El govern atén una petició de l'Ajuntament, amoïnat per dos xocs a final d'any

Roca diu que el senyal ajudarà els conductors de la GI-531, molt transitada el cap de setmana

El govern de la Generalitat ha atès una petició de l'Ajuntament de Sant Gregori i ha instal·lat una pantalla d'avís de velocitat. El senyal vertical és a l'entrada del poble venint de Canet d'Adri i la vall de Llémena. L'alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, considera adient que hi hagi senyalització en aquest punt de la GI-531, tenint en compte que “véns d'una recta bastant llarga i hi ha tendència a córrer”.

Roca es va reunir amb el cap del servei de Carreteres de la Generalitat, Lluís Gorgorió. L'alcalde, amoïnat, li va fer saber la necessitat d'alertar els conductors de la GI-531 que hi ha vehicles que infringeixen les normes de seguretat. Després d'un estudi propi, el govern va accedir a instal·lar-hi una pantalla d'avís de velocitat.

L'alcalde de Sant Gregori recorda que, a més, al desembre hi va haver dos accidents a la rotonda d'entrada al poble, al sector de la Torre: un cotxe va topar amb un fanal i un altre amb un senyal.

En aquest punt, de manera cíclica, hi ha hagut topades de vehicles amb la rotonda. Roca també ha indicat que alguns veïns havien demanat alguna vegada a l'Ajuntament que fes alguna cosa per prevenir accidents.

Roca diu que a l'entrada a Sant Gregori venint de Girona no hi ha possibilitat d'anar ràpid perquè “hi ha rotondes”. Per l'alcalde, millorar la seguretat viària era necessari.

Eina “no sancionadora”

La direcció territorial de Carreteres, adscrita al Departament de Territori i Sostenibilitat, afirma que la pantalla és per conscienciar que s'ha de reduir la velocitat. Segons fonts del departament, la pantalla, de moment, no serà sancionadora. Una anàlisi d'un quart d'hora, un dia entre setmana qualsevol, permet comprovar que la majoria dels vehicles superen els 50 km/h al sector de la Torre. Quan això passa, la velocitat del vehicle apareix de color vermell a la pantalla.

LA FRASE

És bo que hi hagi una pantalla en aquesta carretera perquè és bastant llarga i hi ha tendència a córrer
Quim Roca
alcalde de sant gregori

LA XIFRA

2
accidents
hi va haver a l'entrada de Sant Gregori a final del 2013, a la GI-531. Tots dos al sector de la Torre.

Una rua cap a la vall de Llémena amb molts ciclistes

A banda de la pantalla d'avís de velocitat, la direcció territorial de Carreteres ha posat senyals verticals en què es demana que es respecti la distància d'un metre i mig respecte a les bicicletes a la GI-531. “Durant la setmana i sobretot el cap de setmana, és una via molt concorreguda pels ciclistes i és millor prevenir que evitar qualsevol incidència”, destaca l'alcalde de Sant Gregori, Quim Roca. La GI-531 comença a Domeny, al límit dels termes municipals de Girona i Sant Gregori, i acaba a les Planes d'Hostoles (Garrotxa), on desemboca en la C-63.

La via és molt estreta i sovint els cotxes han d'ocupar el carril contrari per avançar els ciclistes. Carreteres també ha posat la senyalització vertical a la GI-532, la carretera de les Serres, que inclou una part dels termes de Sant Gregor i de Sant Martí de Llémena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona