Societat

GASTRONOMIA

Guardó de Sant Martí de Llémena als cuiners Roca

El poble nomenarà els cuiners fills adoptius i els pares, fills predilectes

L'Ajuntament de Sant Martí de Llémena (620 habitants) condecorarà el diumenge 23 de març els germans Roca i els seus pares, Montserrat Fontané i Josep Roca. Els tres cuiners seran nomenats fills adoptius del poble, mentre que els seus pares en seran fills predilectes.

La distinció va ser aprovada dilluns de la setmana passada per unanimitat en el ple municipal. CiU (5 regidors) i ICV (2 regidors) van votar a favor de reconèixer la tasca de dues generacions de la família. L'alcalde de Sant Martí, Jaume Busquets (CiU), recorda que tant els pares com els fills “sempre que poden han recordat, amb molt d'orgull, d'on són”. Josep Roca, El Jefe, és de Can Reixach, que encara és un restaurant, i Montserrat Fontané prové de Can Batista, tots dos de Sant Martí.

Busquets, alcalde del poble des del 2004, considera que Sant Martí de Llémena vol reconèixer la feina dels germans Roca, que ja van ser pregoners de les Fires de Sant Narcís de Girona. “Hem de tenir clar que són els millors del món. Vénen d'un poble molt petit, però han demostrat que es pot arribar molt lluny. Igual que Catalunya”, declara Busquets, president del Consell Comarcal del Gironès.

Presència d'Artur Mas

Busquets ha confirmat que l'homenatge als cuiners Roca i als seus pares tindrà lloc a la plaça Major del poble el 23 de març al migdia. Està confirmada la presència dels guardonats i del president del govern, Artur Mas, segons assenyala Busquets.

Segons informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN), en la moció que els dos grups municipals van aprovar el 27 de gener es destaca que el nomenament és per “aquesta estreta relació amb els seus orígens, per la seva vinculació amb l'entorn més proper, per la seva contribució a donar a conèixer casa nostra al món i perquè ho fan amb una modèstia i una senzillesa que haurien de ser un exemple per a tots”. L'Ajuntament vol recollir adhesions del sector culinari mundial per a la distinció als Roca.

El 28 d'abril, renovació

D'altra banda, El Celler de Can Roca aspirarà el 28 d'abril a renovar la distinció de millor restaurant del món, que li va concedir l'any passat la revista Restaurant. Del 2010 al 2012, el número 1 del rànquing havia estat el Noma, de Copenhaguen. El lliurament de premis tindrà lloc a l'històric Teatre Guildhall de Londres. La revista publica cada any una llista dels 50 millors restaurants del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA