Societat

Els mestres balears podrien denunciar la seva consellera

El col·lectiu docent considera que la conselleria cau en la prevaricació quan els fa “assetjament laboral”

Degoteig de dimissions d'equips directius contra la política educativa de Bauzà

Els mestres de les Balears que lluiten per mantenir l'ensenyament en català es plantegen la possibilitat de denunciar la consellera d'Educació de les Illes, Joana Maria Camps, per prevaricació. Els advocats de l'assemblea de docents balears estudia les opcions de dur la consellera als tribunals per fer un mal ús de la conselleria, intentant fer-los mobing laboral de manera constant. Els docents consideren que la consellera s'aprofita de la gestió pública per exercir una certa “persecució” sobre aquest col·lectiu docent, explica una de les seves portaveus, Maria Antònia Font.

Els mestres de les Illes Balears continuen en un conflicte permanent contra l'aplicació del decret del trilingüisme (TIL), que elimina l'ensenyament en català i obliga els mestres a fer classe en tres idiomes vehiculars. Els inspectors que acaten les directrius del govern de Ramon Buazà insten fins i tot els mestres que llueixen les samarretes verdes de protesta a anar vestits d'una altra manera. “La pressió ja és molt forta i volen crear el caos a l'escola per responsabilitzar-nos-en”, explica Font. La conselleria provoca retards en les substitucions de docents malalts dels centres “contraris” al TIL, els convoca a constants reunions eternes per esgotar-los i els pressiona d'altres formes.

L'assemblea de docents, on hi ha representants de STEI, CCOO, la UGT i altres sindicats, va decidir també donar suport màxim al director de l'IES Marratxí de Maó, doblement expedientat. Jaume March, director de l'institut de Maó que es va negar a aplicar el trilingüisme, va ser suspès de feina cautelarment a la tardor, i ara li van afegint els expedients per evitar que es reincorpori i haver-los de resoldre en ferm. Tot l'equip directiu del centre va presentar la dimissió.

La tensa situació afecta la meitat dels centres educatius de les Illes Balears. Ahir mateix va plegar també una altra direcció sencera, la del CEIP Mestre Colom de Bunyola. La seva directora, Francina Bunyola, assegurava ahir que plega perquè no vol “aplicar un decret amb el qual no s'hi creu”. Feia 29 anys que era a l'escola i ara deixa en mans de la conselleria l'elecció d'una substituta i la gestió del centre, en cas que no s'hi presenti ningú. Les dues últimes visites a dos centres de Maó van acabar amb la protesta de grups de pares.

LA DATA

7.01.2014
El primer dia de classe d'aquest any va ser de vaga contra la reducció del català i les sancions imposades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES