Societat

societat

El Baix Empordà té un 73% més de població a l'estiu

A l'Alt Empordà i la Selva, les altres dues comarques de costa, l'auge supera el 40% i al Ripollès, el 30%

Els pobles amb més augment són Pals, Castell-Platja d'Aro i Tossa, que tripliquen els veïns

El Baix Empordà augmenta un 73,2% la seva població a l'estiu, segons les primeres dades de població estacional –que reflecteix les entrades i sortides de població per motius laborals, d'estudis, de residència i turístics– fetes públiques per l'Idescat i que corresponen al 2012. Concretament, el Baix Empordà va tenir, l'estiu del 2012, una població estacional de 97.925 persones, que es van afegir a la població resident habitual que, segons el padró d'aquell any, era de 133.754. També les altres dues comarques gironines de costa, l'Alt Empordà i la Selva, van tenir un important increment de població a l'estiu, superior en els dos casos al 40%. Així, l'Alt Empordà va sumar 58.138 veïns, el 41,1% del padró, i la Selva, 75.763 persones, que significava un 43,7% de la població resident. També va tenir un augment considerable de població a l'estiu el Ripollès, amb 7.934 persones més, xifra que suposava un 30,2% del padró. Menys destacat va ser l'auge del nombre d'habitants de la Garrotxa: un 4,5% (2.530 persones).

Al costat contrari se situen el Pla de l'Estany i el Gironès. El Pla de l'Estany és l'única comarca gironina que va tenir xifres de població estacional negatives en tots quatre trimestres de l'any, malgrat que a l'estiu és quan el descens va ser més petit, gairebé irrisori, només de 45 veïns (0,1%). El Gironès, en canvi, és l'única comarca gironina que presenta a l'estiu les pitjors dades. Així, mentre a l'hivern, la primavera i la tardor va tenir una població estacional positiva –marcada en bona part pel curs universitari–, a l'estiu va tenir un descens de 1.126 habitants (un 0,6% del padró). En el global de l'any, però, va presentar una mitjana de població estacional positiva de 5.354 veïns, que significa un augment del 2,9% de la població resident.

Pobles més destacats

Lògicament, els principals augments de població a l'estiu van ser als municipis de costa. N'hi ha tres més que van triplicar la població: Pals (que amb un increment del 287% gairebé la va quadriplicar), Tossa de Mar (va créixer un 223%) i Castell-Platja d'Aro (205%). I tres més que la van duplicar: Torroella de Montgrí (152%), Calonge (123%)i l'Escala (111%).

En termes absoluts, el municipi gironí que va sumar més població estacional els mesos d'estiu va ser Lloret de Mar, amb 36.841 habitants, un 90% del seu padró. També s'acosten a la duplicació de la població Llançà (91%) i Castelló d'Empúries (85%). En termes absoluts destaquen també els casos de Blanes, amb 16.750 habitants més a l'estiu (42% del padró); Roses, amb 15.151 (76%); Palafrugell, amb 12.469 veïns (54%); Palamós, amb 8.354 (47%), i Sant Feliu de Guíxols, amb 6.212 (28%).

Pel que fa a la ciutat de Girona, té més població estacional durant el curs universitari i el període laboral. A l'hivern, la primavera i la tardor del 2012 van tenir prop d'11.000 habitants estacionals –que van significar un augment aproximat de l'11% de la població resident–, mentre que a l'estiu l'increment poblacional va ser només de 3.327 persones (un 3,4%).

LA XIFRA

287
per cent
és l'augment de població que té Pals a l'estiu; és a dir, va quadriplicar el seu nombre d'habitants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar
GIRONA

Desenes de famílies enganyades en un viatge a Eurodisney París

GIRONA

Inditex es planteja tancar dues de les quatre botigues que té a Figueres

figueres
medi ambient

Un decret intenta fer més àgil el control de la sobrepoblació de conills, senglars o cabirols

Tàrrega
Infraestructures

Els veïns de Joan Miró exigeixen als partits un compromís per preservar el parc

Barcelona
medi ambient

Tarragona proposa una trentena d’activitats per conscienciar sobre el canvi climàtic

TARRAGONA

L'Ajuntament denuncia l'ocupació per fer-hi un casal de joves del magatzem dels Castellers

SANT CUGAT DEL VALLÈS
GIRONA

Tempesta i calamarsa a la Selva, el Gironès i el Baix Empordà

GIRONA