Societat

MEDI AMBIENT

El govern diu que el Segre no es transvasarà

El conseller Pelegrí assegura que el Segarra-Garrigues és per regar a Lleida

El govern de la Generalitat no ha tardat a respondre a les crítiques de la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE) cap al canal Segarra-Garrigues, la infraestructura que segons el moviment social s'utilitzarà per transvasar l'aigua del Segre a Barcelona i que denunciaran d'aquí a pocs dies a la fiscalia de Medi Ambient. Un extrem que el govern català nega rotundament i així de clar ho va deixar ahir el conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí: “No hi ha cap transvasament encobert del Segre en el Segarra-Garrigues, no és aquesta la voluntat de la Generalitat i no hi ha cobertura legal per fer-ho.”

El Departament d'Agricultura sosté que el canal Segarra-Garrigues és per garantir el futur de l'agricultura i contribuir al reequilibri territorial de les terres de Lleida. Pelegrí va dir també que respecta el dret de la PDE de defensar els seus interessos, però li reclama que ho faci des d'“arguments contrastats” i no des de “suposicions”.

La PDE també portarà el Segarra-Garrigues als tribunals, com ja ho ha fet amb el canal Xerta-Sénia, que podria ser la porta per a un transvasament cap al País Valencià, pel sobrecost de l'obra. En aquest sentit, el conseller d'Agricultura va assenyalar que el cost per hectàrea d'aquest regadiu és similar al d'altres obres que es fan a Catalunya. “No hi ha cap sobrecost i és evident que amb l'actual situació pressupostària les obres avancen a mesura que hi ha un alt percentatge de regants adherits”, va apuntar Pelegrí.

Dels 923 milions d'euros en què es va projectar el canal Segarra-Garrigues el 2002, s'han executat obres per valor de 670 milions d'euros. Actualment, les obres fetes permeten regar una superfície de 5.000 hectàrees i la previsió és que el 2017 la superfície de reg augmente fins a les 18.000 hectàrees. També els regants del Segarra-Garrigues defensen el projecte, i esperen que la denúncia de la PDE no suposi un alentiment de l'obra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Mor Joaquim Vich Figa, propietari de l’antiga Destil·leries Gerunda

Societat

Mor el figuerenc i activista cultural Josep Maria Ortega

SOCIETAT

El ple de Girona enterra el projecte del centre Bloom

girona
irlanda del nord

Un tribunal anul·la parts de la reforma migratòria de Sunak

barcelona
transports

15 milions i dos mesos de talls per arreglar el robatori de coure

barcelona
societat

Detinguts tres homes que cultivaven més de 3.100 plantes de marihuana a Tivissa

Barcelona

Condemnen els membres d’una xarxa de prostitució a diverses penes presó

barcelona
infraestructures

Aigües de Mataró renova la xarxa de cinc carrers del barri de Cirera

Mataró
societat

Desconvocada la vaga de Nestlé després d’aconseguir millores al conveni

girona