Societat

Els Mossos busquen sense èxit les restes de l'ultralleuger desaparegut a les Medes

Submarinistes de la policia catalana i un robot submarí rastregen la zona on un radar havia detectat una massa metàl·lica

Un helicòpter equipat amb un escàner continua la recerca de l'aeronau

La Unitat Subaquàtica dels Mossos d'Esquadra ha buscat sense èxit a la zona de les Illes Medes les restes de l'ultralleuger desaparegut el passat 22 de desembre a Pals amb una instructora de vol i un alumne a bord.

La recerca es va iniciar després que un helicòpter equipat amb un radar detector de metalls i un vaixell equipat amb un potent sònar descobrís un massa de metall a uns 150 metres de profunditat a unes 8 milles nàutiques de les Illes Medes.

Els Mossos han iniciat aquest divendres al matí un operatiu per intentar arribar fins a aquest punt i comprovar si es tractava de l'aeronau desapareguda. Hi han participat submarinistes de la policia catalana i un robot submarí equipat amb càmeres d'alta definició i comandat a distància –aportat per la família de l'alumne desaparegut–, amb capacitat per descendir a profunditats superiors a la dels bussejadors.

Però després de fer les prospeccions els Mossos han descartat que es tractés de l'aparell desaparegut i han decidit deixar de buscar en aquesta zona.

L'ultralleuger es va enlairar el passat 22 de desembre al migdia a l'aeròdrom de Pals amb els dos ocupants. L'aparell havia de tornar a les cinc de la tarda, però no ho va fer. A partir d'aquest moment es va iniciar un operatiu per localitzar l'aeronau i els seus ocupants.

Els Mossos van estar cinc dies fent recerca activa, però finalment va decidir suspendre les operacions. A partir d'aquest moment, es va alertar clubs nàutics i confraries de pescadors per si localitzen alguna resta de groga o negra, els colors amb què estava pintat l'ultralleuger. Els agents del Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil estan preparats per a una possible recuperació dels cossos, ja que aquesta unitat disposa de mitjans per descendir a grans profunditats.

De la seva banda, la família de l'alumne va contractar els mitjans necessaris per seguir amb el rastreig de la zona després que els equips d'emergències suspenguessin la recerca.

Des del 28 de desembre un helicòpter privat equipat amb radar detector de metalls i un vaixell amb un potent sònar recorren la Costa Brava entre la zona de L'Estartit i el Cap de Begur per buscar indicis de l'aeronau.

Va ser aquest equip el que va descobrir una gran massa de metall davant la costa de les Illes Medes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca
SERVEIS

Malgrat de Mar s’estrena en la zona verda amb una prova pilot

MALGRAT DE MAR