Societat

solidaritat

Més nens que mai rebran joguines de la Creu Roja

La campanya de l'entitat ha rebut més sol·licituds de famílies que cap altre any

La resposta de la ciutadania ha estat proporcional i s'han recollit suficients obsequis per cobrir la demanda

La campanya de joguines de la Creu Roja Joventut atendrà aquest any més de 800 famílies només a la ciutat de Girona i al conjunt de la comarca del Gironès. En concret, es calcula que seran unes 858. Un total de 1.981 infants gironins tindran el seu regal de Reis gràcies a la iniciativa d'aquesta entitat.

Aquest any hi ha hagut al Gironès més demanda que l'any passat, quan van demanar beneficiar-se de la campanya unes 700 famílies. L'augment de sol·licitants és a causa de la crisi, però també de l'èxit de la campanya en anys precedents i el fet que cada cop sigui més coneguda.

És per això que la Creu Roja Joventut ha fet una crida especial enguany perquè la gent col·labori en la campanya fent donació d'alguna joguina o d'una aportació econòmica. Tot i que al principi la resposta no acabava d'arribar, a un dia de tancar la iniciativa els organitzadors confien arribar a tots els infants. “Aquests últims dies hem rebut moltes joguines”, va explicar Rosa Cufí, tècnica de la Creu Roja Joventut a Girona. “La setmana passada dubtàvem, però arribarem a totes les famílies”, va afegir. Hi ha hagut més demanda de famílies i infants, però també més resposta de la ciutadania. “La gent és conscient que els nens i les nenes tenen dret a rebre joguines i més en aquestes dates assenyalades”, va dir Cufí.

La campanya de joguines va començar a principi de desembre amb les inscripcions, recollides tant per la Creu Roja com pels serveis socials. A mitjan desembre es van començar a classificar les joguines recollides i es van començar a fer els paquets, amb la col·laboració d'un equip de trenta voluntaris. Tot i que en un primer moment els responsables de la Creu Roja es van plantejar la necessitat de fer els paquets més petits que altres anys per la manca de joguines rebudes, la intensitat en la recepció de donatius els darrers dies ha permès que la quantitat d'obsequis sigui similar a la d'anys anteriors. Fins demà es continuaran recollint joguines i classificant. El dia 3 de gener es repartiran els paquets de joguines entre els beneficiaris de la campanya.

Sense embolicar

Els voluntaris de la Creu Roja Joventut tenen aquest Nadal més feina que altres anys. Més joguines a recollir i més paquets per fer. Ara bé, per primer cop, els paquets no s'embolicaran. “Enguany hem cregut que era millor no embolicar-los perquè així donem responsabilitat a les famílies”, va comentar Cufí. La tècnica de l'entitat va explicar que amb els paquets es donarà a les famílies el paper d'embolicar, perquè siguin elles qui facin la feina de deixar les joguines a punt per ser lliurades als infants.

Joguines educatives

En la campanya es demanen joguines noves, no sexistes, no bèl·liques, sostenibles i que fomentin el joc cooperatiu i col·lectiu. S'atenen majoritàriament infants de zero a 10 anys. Si hi ha petició de nens i nenes de més edat es respon en funció de les joguines rebudes. També es contempla la possibilitat en aquesta franja de donar material escolar o llibres.

També hi ha un número de compte perquè qui ho vulgui pugui fer un donatiu. Així es compren les joguines que faltin per cobrir tota la demanda.

LA XIFRA

1.981
infants
de Girona ciutat i la resta del Gironès rebran per Reis regals de la Creu Roja Joventut.

LA FRASE

La gent és conscient que els nens i les nenes tenen dret a rebre joguines
Rosa Cufí
Tècnica de Creu Roja Joventut a Girona

Actes disseminats per tota la demarcació

Aquests dies s'han fet molts actes. Per exemple, a Torroella, Tossa de Mar, Blanes, Girona, Salt, Sant Feliu de Guíxols, la Bisbal d'Empordà, Llançà o Figueres. També a la Universitat de Girona.

Últim dia per donar joguines a la Creu Roja de Girona

Durant les setmanes prèvies de Nadal, s'han instal·lat nombrosos punts de recollida arreu de la demarcació. Els obsequis ja han estat recollits. Aquelles persones que vulguin fer donació d'una joguina encara ho podran fer durant el dia de demà a les oficines de la Creu Roja a la ciutat de Girona, al carrer Bonastruc de Porta, 13. L'horari és de 9 del matí a 2 del migdia i de 4 a 7 de la tarda. És l'últim dia per fer els donatius de joguines.

Des de l'any 1992 recollint joguines arreu del país

Creu Roja Joventut duu a terme des del 1992 la campanya de joguines per cobrir les necessitats de milers d'infants de famílies d'arreu de Catalunya amb dificultats econòmiques que no poden assumir l'adquisició de joguines per als seus fills i filles. 21 anys després, la campanya de joguines de Creu Roja Joventut atén 20.000 infants arreu del país i es recullen unes 60.000 joguines per ser repartides durant la festivitat de Reis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla