Societat

mobilitat

Millores al pàrquing gratuït de Fontajau, a Girona

Tot i els problemes d'aparcament, molts pocs conductors usen aquest punt dissuasiu i s'hi posarà llum i se senyalitzarà millor

La demanda creixerà amb les noves zones verdes

L'equip de govern de l'Ajuntament de Girona pretén millorar les condicions de l'aparcament dissuasiu de Fontajau perquè més conductors l'utilitzin. Aquest gran aparcament es va posar en marxa durant l'any passat i només s'ha utilitzat de manera massiva durant les Fires i durant l'exposició de flors. La resta de l'any, només té alguns cotxes aparcats els dissabte, pel mercat que es fa a les ribes del Ter.

Ara el govern de CiU hi vol fer millores i el regidor de Mobilitat, Joan Alcalà, avança la intenció “de posar-hi llum i se senyalitzarà millor perquè més conductors hi aparquin”. Aquestes mesures han de permetre que aquest aparcament, que té una capacitat per a uns 260 vehicles, tingui un major ús.

També cal dir que la falta d'ús també és pel mal estat del terra, amb més de mig aparcament amb un sòl ple de pedres grans, així com per la falta d'indicació. Només un cartell a l'accés nord i a pocs metres indica la presència de l'aparcament.

Tampoc hi ajuda que a la tanca de l'entrada encara hi hagi un cartell de les obres de condicionament de l'espai, on encara s'hi llegeix que només hi pot entrar personal de l'obra, un fet que pot dissuadir els conductors a deixar-hi el vehicle.

El govern vol ara netejar més l'aparcament i estudia fer alguna acció al terra del mateix espai de pàrquing.

Zona per autocaravanes

Alcalà també assenyala que s'aprofitarà aquesta actuació per fer una zona destinada i preparada perquè algunes caravanes hi puguin fer estada. Això suposarà la instal·lació de punts d'aigua i de corrent elèctric perquè aquests vehicles turístics puguin cobrir les seves necessitats. Els usuaris de les caravanes fa temps que reclamen a Girona un punt d'estada per aquests vehicles, ja que la capital ha esta la seu de diverses trobades del sector.

Més manca de pàrquing

La posada en marxa de la zona verda de Girona al barri del Güell-Devesa a partir del gener farà desaparèixer 520 places gratuïtes en aquest sector. Per això també es calcula que aquest fet comportarà una redistribució important de vehicles que buscaven plaça d'aparcament en aquest barri proper al centre de la ciutat i l'aparcament dissuasiu de Fontajau pot convertir-se en una alternativa real. Cal tenir present que a tocar de la zona d'estacionament gratuïta hi ha una parada de la Girocleta a la rambla Xavier Cugat, així com una parada de la línia 5 dels busos urbans.

LA XIFRA

260
vehicles
caben al pàrquing dissuasiu de Fontajau, però sovint està pràcticament buit i sense cotxes.

Canviar els costums de la ciutat

En el pla de mobilitat de Girona s'evidencia que els ciutadans de la capital situen els problemes d'aparcament com un dels reptes a superar per la ciutat. El govern de CiU va anunciar des del principi la voluntat de crear aparcaments dissuasius per treure trànsit rodat al centre. Fins ara ha posat en marxa l'aparcament a l'accés sud a tocar de la carretera Barcelona i davant de l'Hipercor, l'aparcament a Fontajau i fa pocs dies va obrir un nou pàrquing gratuït per a prop de 90 places al sector de Can Gibert del Pla i Mas Masó. Les dificultats per trobar aparcament gratuït també creixeran amb les 142 places de zona blava que es posaran en marxa amb l'inici d'any 2014 al carrer Bonastruc ça Porta. El govern té clar que cal canviar hàbits i apostar per caminar, la bici o el transport públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Ajuntament ha aconseguit aturar 133 desnonaments

salt
societat

Critiques a la promoció d'unes portes obertes a la base militar amb jocs per a nens

sant climent sescebes
societat

El servei de teleassistència de la Diputació de Barcelona ja té 110.000 usuaris

Barcelona

Nous cursos de carnisseria i peixateria per cobrir la mancança del sector

palamós
societat

Detingut pel tràfic d'immigrants en situació irregular

portbou
itàlia

Pànic a Nàpols per l’eixam sísmic més fort dels últims 40 anys

barcelona

Temporada de bolets de primavera fluixa al Pirineu per les baixes temperatures

Lleida
Xavier Barranco
Cap de l’oposició de Portbou (Ara Portbou-Junts)

“Portbou continua sent un diamant en brut per treballar”

Portbou
Antoni Llabrés
President de l’Obra Cultural Balear (OCB)

“La principal amenaça per al català a les Balears ve dels poders públics”

Barcelona