Societat

Patrimoni

Tret de sortida dels pessebres vivents

La primera representació a Castell d'Aro i Bàscara va començar amb retard per problemes amb la llum

A partir del dia de Nadal, les representacions es multipliquen arreu de les comarques gironines

A Castell d'Aro un quadre de pastorets reclamava que s'aturin els desnonaments

L'últim cop que els personatges del pessebre vivent de Bàscara van sortir al carrer va ser per reivindicar que no volien camions al poble. Ahir, però, van deixar el vessant més combatiu per a una altra ocasió i van fer la primera representació del pessebre vivent, que justament aquest any celebra el 40è aniversari, amb les tradicionals escenes de la vida quotidiana de la Palestina de fa més de 2.000 anys. La representació s'anunciava per a les 7 de la tarda, però l'organització va tenir alguns problemes amb la llum i finalment el tret d'inici va ser a quarts de vuit. Curiosament, a la representació del pessebre vivent de Castell d'Aro, el més antic de Catalunya, algun tall elèctric a l'inici també en va retardar la representació. Al contrari que a Bàscara, a Castell d'Aro els personatges del pessebre sí que van aprofitar per fer alguna representació, concretament, un quadre de pastorets que, a davant d'un hostal i al caliu del foc, reclamaven amb una pancarta que s'aturin els desnonaments.

Tant a Castell d'Aro com a Bàscara s'hi van aplegar centenars de persones, com cada any. Al municipi de l'Alt Empordà la primera escena, com sempre, va ser a la plaça de l'Església, amb un preàmbul per situar els visitants. Després el recorregut va portar els visitants per la riba dreta del riu Fluvià i pel nucli antic del municipi. Les escenes inclouen els tres reis, uns pescadors en una barca i d'altres de més típiques com les mostres d'oficis, que es poden veure a la gran majoria de pessebres vivents de les comarques gironines. La resta de representacions del pessebre de Bàscara seran els dies 25, 26, 28 i 29 de desembre, i l'1 de gener, sempre a les 7 de la tarda. Les entrades valen 8 euros per als adults, i quatre per als nens.

El de Bàscara és el segon més antic de les comarques gironines, només superat pel de Castell d'Aro, que es va representar per primer cop el 1959 i és, de fet, el més antic de Catalunya. Enguany, com a novetat, s'ha canviat el recorregut, els organitzadors han ofert un got de caldo calent a tots els visitants per fer passar la fred i un número per participar en el sorteig de diversos regals. En total, el pessebre disposa de 52 quadres que es reparteixen al llarg d'un quilòmetre i mig. Hi participen 400 voluntaris, molts dels quals són veïns del poble. La resta de representacions es faran els dies 25, 26 i 29 de desembre, i els dies 1 i 6 de gener. El preu de les entrades és de 5 euros els adults i 3 euros els nens.

Més representacions arreu

Altres pessebres vivents que van començar les seves representacions ahir a les comarques gironines són els de Fontcoberta (que es repetirà només el dia 25), els de Brunyola i Pals (amb representacions els dies 25, 26 i 29 i l'1 de gener), Tossa (dia 26), Navata (25 i 26) i Breda, que va fer una única representació, ahir. Altres pessebres vivents de les comarques gironines comencen a partir del dia de Nadal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona