Societat

NADAL 2013

Activitats infantils i llocs on patinar a tota la demarcació

Els parcs de Nadal i els tallers per a la mainada tornen per donar un respir a les famílies que treballen o han de fer compres

La pista de gel de Girona incorpora jocs

Per Nadal no poden faltar les activitats tradicionals per als infants i adolescents que, amb vacances escolars, poden gaudir al màxim d'aquests dies. De parcs infantils i pistes de gel en poden trobar arreu de les comarques gironines. Molts van començar a funcionar entre dilluns i dimarts, adreçats sobretot a la mainada de famílies amb obligacions laborals o que necessiten algunes hores per fer compres amb tranquil·litat.

El Parc Infantil de Nadal (PIN) de Figueres, el Ganxó Parc de Sant Feliu de Guíxols i l'agenda del programa Ennadala't de Besalú, per exemple, van arrencar dilluns, mentre que el ja tradicional Lleuresport, el saló de la infància i la joventut de Girona que promou el GEiEG des del 1985, es va inaugurar ahir al complex del club a Sant Narcís. Els responsables del parc van organitzar una jornada low cost només en horari de matí i amb preus de només 2 euros per als infants no socis. Les entrades fins al 4 de gener oscil·len entre els 4 euros dels socis infantils i els 10 dels no socis per un passi diari de matí i tarda, tot i que l'organització ofereix descomptes per a grups a partir de 12 persones, abonaments de deu entrades amb preus molt reduïts o 2x1 per als subscriptors d'El Punt Avui. Des de l'organització, expliquen que tenen continuïtat activitats com els jocs inflables i la zona d'aventura –amb elements com la tirolina i el rocòdrom–, que són les que tenen més tirada. Al primer pis hi haurà espai per als tallers temàtics que variaran cada dia.

El Mar dels Nens, avui

Al palau d'esports i congressos de Platja d'Aro, el saló Mar dels Nens obre les portes divendres fins al 4 de gener, en horari de tarda (16-20 h), amb els mateixos preus de 3,50 euros per als infants empadronats al municipi i 6,50 per als forans. El parc infantil de Lloret també s'estrena divendres, al pavelló de l'escola Pompeu Fabra, amb la mateixa durada que l'anterior, tot i que en aquest cas els horaris de funcionament seran de matí i tarda –llevat de l'1 de gener, en què només funcionarà de 16 a 20 h. A Lloret, dissabte vinent a la tarda (17 h) també oferiran un taller de fanalets, poc abans que el patge reial reculli cartes per als Reis d'Orient.

En altres municipis, com ara Llançà, el parc s'acabarà dissabte, al pavelló d'esports. A Castelló d'Empúries, aquest any han optat per activitats diàries descentralitzades i en poblacions com Cornellà del Terri (20 de desembre, i 2 i 3 de gener), Fontcoberta (demà) i Serinyà (3 de gener) els parcs infantils tenen una durada inferior.

Les pistes de gel

L'altre clàssic del Nadal són les pistes de gel. A banda de la fixa de Puigcerdà, aquests dies en funcionen tres de desmuntables. La Gi&Gel de Fira de Girona, amb 600 m² i 300 parells de patins a disposició del públic cada dia, fins al 5 de gener. Palafrugell també manté la pista coberta a la Bòbila i Olot tindrà per tercer any consecutiu la plaça Major transformada en una pista de gel. L'Ajuntament olotí ha donat en concessió i per dos anys el muntatge i la gestió de la pista a l'empresa Rutac. Segons l'acord, en cas de pèrdues, l'Ajuntament assumiria la meitat del cost del gasoil utilitzat per fer funcionar el sistema de refrigeració, fins a un màxim de 3.500 euros.

LES XIFRES

29
edicions
del saló de la infància i la joventut Lleuresport ha organitzat el GEiEG a Girona des del 1985.
4
pistes de gel
funcionen aquests dies a la demarcació, l'estable de Puigcerdà i les de Girona, Palafrugell i Olot.
300
parells
de patins entre els números 26 i 44 s'ofereixen als usuaris de la pista Gi&Gel de Fira de Girona.

Cavallets i tallers per a la mainada impulsats pels botiguers de Blanes

Blanes és un dels municipis gironins que no promouen un parc de nadal específic, amb una ubicació fixa, però l'Associació de Botiguers de Blanes Centre –en alguns casos amb el suport de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament– organitza activitats i tallers durant tots aquests dies, començant pel carrusel de cavallets de la plaça dels Dies Feiners, una atracció de la qual gaudeixen els infants amb tiquets que reparteixen gratuïtament als comerços cada cop que s'hi fa una compra. Fins al dia de Reis, els tallers infantils blanencs versaran sobre les cartes als tres mags, globoflèxia, fanalets i confecció de corones reials.

Nova zona de jocs i lectura dins de la pista Gi&Gel de Girona

A banda de patinar, la pista de gel Gi&Gel de Fira de Girona incorpora aquest any una nova zona de jocs amb una pista de slot per a 4 jugadors, i diverses consoles Wii i Playstation. Per jugar-hi caldrà un tiquet de 5 euros que permetrà fer ús de la zona durant una hora, repartida en tres períodes de 20 minuts per a cada activitat. També s'ha incorporat un espai de lectura amb llibres infantils, juvenils
i diaris, pensada per fer l'espera més agradable.

A més, per als menuts que no es vulguin calçar els patins o no gosin tirar-se pel tobogan hi haurà l'opció de passar l'estona saltant als llits elàstics.

Patinadors

a la pista de gel de Fira de Girona, en una imatge d'arxiu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS