Societat

Protecció Civil manté activat el pla Inuncat per intenses pluges

Les precipitacions poden arribar als 200 litres per metre quadrat en 24 hores al litoral i prelitoral

Uns 800 abonats s'han quedat sense subministrament elèctric a la Bisbal d'Empordà, Palafrugell i Falset

Després de l'intens temporal de neu i vent que va viure dissabte Catalunya, Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Inuncat per les fortes pluges previstes per a les pròximes hores, especialment a les comarques del nord-est, al litoral i prelitoral, on es poden registrar fins a 200 litres per metre quadrat d'aigua acumulada. A més s'esperen onades de més de 2,5 metres des del Garraf fins a l'Empordà. Al litoral gironí les onades podrien superar els 4 metres. L'alerta per vent s'ha rebaixat a prealerta i el pla Neucat es dóna per desactivat. La pluja ja va començar a causar problemes dissabte a la matinada. El telèfon d'emergències 112 va atendre 59 trucades, la majoria de les comarques del sud de Catalunya, per acumulació d'aigua.

A conseqüència del temporal, Endesa ha informat de les següents incidències en el subministrament elèctric: A Palafrugell amb 180 abonats afectats, a la Bisbal de l'Empordà amb 410 i a Falset amb 260. Els tècnics de la companyia treballen per restablir el servei.

La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya és que l'episodi de pluges intenses es mantingui aquest diumenge i dilluns al terç nord-est de Catalunya, on les precipitacions podran superar els 20 litres per metre quadrat en 30 minuts. Aquest diumenge, es poden acumular fins a 100 litres per metre quadrat en 24 hores, i dilluns al nord-est es podria arribar a registres de 200 litres per metre quadrat.

Dissabte les pluges van ser intenses a les comarques del Priorat i el Baix Camp, on es van registrar gairebé 100 litres per metre quadrat en 24 hores. Fins ahir a les 20.00 hores, a Falset havien caigut 96,4 l/m2; a Prades, 94,8, i a Torroja de Priorat, 73,8.

Des que el temporal va arribar a Catalunya divendres a última hora fins diumenge a les 12.00 hores, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 824 trucades. Destaquen les 149 del Vallès Occidental, les 145 del Barcelonès i les 76 del Baix Llobregat. Per municipis, els que han fet més trucades han estat Barcelona i Sabadell (93 cada un), Tarragona (24) i la Canonja (20).

Els Bombers de la Generalitat han atès, des de dissabte a les 19.00 hores fins diumenge a les 10.00, 50 avisos relacionats amb la pluja i el vent. La majoria per petites inundacions en habitatges, baixos i pàrquings, encara que també han anat a retirar arbres i elements de la via pública arrencats pel vent.

La cota de neu al Pirineu se situa entre els 2.000 i els 2.200 metres. El Servei Català de Trànsit ha informat que és obligatori l'ús de cadenes a la BV-4031, des de Castellar de n'Hug fins a la Molina. Aquest diumenge estaven tallades les carreteres C-31b i N-34a a l'altura de Vila-seca (Tarragonès) per acumulació d'aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ