Societat

El cadàver trobat al riu Muga és d'un noi que duia tres dies desaparegut

El jove, de 34 anys i veí de Figueres, va rebre diversos trets

Duia la documentació al damunt i la investigació apunta que el crim seria una revenja per afer de drogues

El cadàver trobat aquest matí al costat del passallís del riu Muga a Castelló d'Empúries és el del jove de 34 anys que duia tres dies desaparegut. El cos, que estava embolcallat amb plàstics, tenia diversos impactes de bala. L'han pogut identificar perquè duia la documentació al damunt i, a més, les seves característiques físiques coincidien plenament amb la descripció que els familiars havien fet d'ell en el moment de denunciar-ne la desaparició. La investigació engegada pels Mossos d'Esquadra apunta que el crim seria una revenja per drogues.

Qui ha fet la troballa del cadàver ha estat una veïna que aquest matí passejava amb el gos per la zona del camí de Can Gorgot, que passa paral·lel a la Muga. En aquest indret, uns 500 metres més enllà del Pont Vell, hi ha un passallís que creua el riu. Des d'ahir, aquest pas està barrat al trànsit -hi ha diverses tanques de formigó- perquè és un punt inundable i s'esperaven pluges a la comarca.

El cos estava embolicat amb plàstics, surava damunt del riu i s'havia quedat encallat en un costat del passallís. La veïna que l'ha localitzat ha donat de seguida l'alerta a la Policia Local, que al seu torn ha avisat els Mossos d'Esquadra. Eren cap a tres quarts d'onze del matí.

Fins a la zona s'hi han desplaçat diverses unitats d'investigació, la comitiva judicial i també els Bombers per fer el rescat del cadàver. Al final, però, aquest darrer cos s'ha retirat i ha estat la unitat aquàtica dels mossos qui ha entrat al riu Muga per fer l'aixecament del cos. A més, els agents -vestits amb neoprè- han estat fins a primera hora de la tarda pentinant el llit del riu, per intentar buscar alguna pista que intenti aclarir el crim.

Un primer examen ja ha permès constatar que el jove havia mort després de rebre diversos trets d'escopeta, i que no feia massa hores que l'havien llançat al riu. Els mossos l'han pogut identificar fàcilment, perquè entre d'altres coses, el cadàver duia la documentació al damunt.

Tres dies desaparegut

La víctima és un jove de 34 anys, veí de Figueres, que portava tres dies desaparegut. El noi és d'origen magribí però té nacionalitat espanyola. Ahir al vespre, el cotxe de la víctima va aparèixer en una mena de nau industrial de Vila-sacra, on molt a prop hi havia un hort amb una plantació de marihuana.

D'ençà que la seva família en va denunciar la desaparició, Mossos d'Esquadra i Bombers l'estaven buscant. Un cop s'ha localitzat el cadàver al riu Muga, i després de comprovar-ne la documentació, els mossos també han lligat altres caps. Per exemple, la descripció que n'havia fet la família coincidia plenament amb el cos localitzat i, a més, el cadàver també tenia diverses marques al cos que han ajudat a identificar-lo.

L'aixecament del cadàver s'ha fet poc després de les tres de la tarda. El furgó funerari ha traslladat el cos fins a la seu de l'Institut de Medicina Legal de Girona, on se li farà l'autòpsia. El jutge que instrueix el cas n'ha decretat el secret de sumari.

Un afer de drogues

A hores d'ara, la hipòtesi que pren més força és que el mòbil del crim sigui un afer de drogues. De fet, part de la investigació se centra en aquesta direcció, sobretot després que s'hagi localitzat el cotxe de la víctima molt a prop de la plantació de marihuana. Fonts del cas han apuntat que el noi podria ser qui s'encarregava de cultivar la droga. Un cop s'ha fet l'aixecament del cadàver, els agents i la comitiva judicial també han anat a fer una inspecció ocular en aquest hort de Vila-sacra.

Aquest no és el primer cadàver que apareix a la zona aquest any, i que la investigació relaciona amb una revenja per tràfic d'estupefaents. A finals d'abril, el cos d'un jove va aparèixer degollat dins un contenidor a la urbanització d'Empuriabrava, també a Castelló d'Empúries. El noi era conegut per la policia per ser un petit traficant de la zona. De moment, no s'ha fet cap detenció en relació a aquest cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona