Societat

La descoberta

Viatge a la prehistòria

Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà. És un paratge únic per fer-se una idea de com vivien els caçadors recol·lectors de la prehistòria. La del Reclau Viver és la cova en millor estat de conservació

En aquestes coves es van trobar, l'any 1972, les restes d'un crani. Un estudi fet per un equip d'especialistes de la UdG ha determinat ara que el crani és la resta d'humà modern (Homo sapiens) més antiga trobada a Catalunya, amb uns 22.300 anys d'antiguitat. S'exposa al Museu Arqueològic de Banyoles.


Aquest parc és el millor jaciment de l'Europa occidental per conèixer el pas de l'home de Neandertal a l'home modern. L'indret està format per diverses coves obertes condicionades perquè es puguin visitar. La cova del Reclau Viver és la que conserva millor el seu aspecte original. Està dividida en dues sales, l'entrada o el vestíbul, que té el sostre intacte, i la galeria o corredor, que té una gran part de la coberta enfonsada. Va ser utilitzada puntualment com a refugi, magatzem de cereals o lloc d'enterrament. La cova de l'Arbreda és el jaciment més important per la gran riquesa d'ocupacions humanes. El que es pot veure avui recorda molt poc la seva forma original perquè gran part del sostre ha desaparegut. Actualment, està en procés d'excavació. I també es pot veure la cova del Mollet, que conté la presència humana més antiga, d'ara fa uns 200.000 anys.

Es tracta d'una visita especialment recomanable per anar-hi en família, en companyia dels més petits. S'hi pot anar els caps de setmana i els festius. El primer cap de setmana de cada mes s'organitzen tallers prehistòrics. S'aconsella portar calçat adequat i tenir en compte que no es pot accedir al recinte 35 minuts abans que tanqui. La visita es pot completar amb una altra al Museu Arqueològic de Banyoles.

N.A.

COM S'HI ARRIBA. Des de Barcelona, cal seguir l'AP-7 fins a la sortida 6, cap a Banyoles. Després, cal agafar la C-66 i seguir-la fins que es troba, a la dreta, la senyalització d'arribada al parc. Des de Girona, s'ha d'anar cap a Banyoles, per l'autopista o per l'N-II.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona