Societat

Religió

A l'ermita no hi volen imatge

L'Ajuntament de Pont de Molins suspèn una romeria al santuari del Roure perquè creu que l'edifici ha de ser d'ús civil

El govern tomba la decisió de l'alcalde de fer l'acte

El mossèn, molest perquè ja estava anunciat

El que havia de ser un acte de germanor s'ha convertit en motiu de polèmica a Pont de Molins. L'equip de govern, de CiU, ha decidit anul·lar de sobte el romiatge que hi havia previst al santuari de la Mare de Déu del Roure el pròxim dia 7 de setembre i que s'havia de fer conjuntament amb Llers. El motiu: que a l'ermita no hi volen cap marededéu. El govern municipal assegura que aquest edifici, que estava en ruïnes i s'està reformant, ha de tenir un ús civil i que si hi ha la imatge de la Mare de Déu deixaria de ser de tot el poble. “Al seu dia va ser una ermita, però ara no és cap església, ara és un local més”, diu l'alcalde de Pont de Molins, Josep Fuentes.

La decisió ha agafat de sorpresa l'alcalde de Llers, Carles Fortiana, que ahir assegurava que desconeixia els motius de l'anul·lació. Fortiana hi afegeix que si fos per ell s'hauria fet, però que l'organització depenia del poble veí. L'anul·lació de l'acte, de fet, també ha agafat a contrapeu el mateix alcalde de Pont de Molins. Josep Fuentes ha admès que ell hauria fet la romeria però que el seu equip de govern, de CiU, li va tombar la proposta a última hora. Fuentes, però, diu que no vol fer-ne una polèmica i que dins l'equip de govern no hi ha cap conflicte. “És una bassa d'oli. Tenim molt bon rotllo”, assegura. Això sí, Fuentes admet que al mossèn, Josep Taberner, la decisió no li ha agradat gens. “Té raó, perquè ho havíem pactat i ara no es fa. Però de vegades dius sí i de vegades dius no”, hi afegeix.

Josep Taberner, que és rector tant de la parròquia de Pont de Molins com de la de Llers, assegurava ahir que li ha sabut “molt de greu” el canvi de parer de l'Ajuntament de Pont de Molins. El romiatge fins i tot estava anunciat, hi havia horaris fixats i hi actuava una coral. El consistori li va comunicar de sobte que es feia enrere sense concretar-li els motius, diu el mossèn. En vista de la falta d'explicacions, Taberner va demanar una reunió, i li van explicar que l'anul·lació responia a temes electorals. “Em van dir que perdien vots perquè hi havia gent que no hi estava d'acord”, diu el rector. El mossèn es mostra molest perquè considera que aquest acte era una “manera d'unir dos pobles que havien tingut conflicte”. Taberner fa referència al fet que Pont de Molins va formar part del municipi de Llers fins a la segona meitat del segle XVIII. En separar-se, el Roure es va quedar a Pont de Molins, i això va causar disputes i baralles durant dos segles entre uns i altres.

En el mateix sentit es va pronunciar ahir Esteve Llorens, del PSC, a l'oposició, que fins i tot aposta perquè l'antiga ermita es pugui convertir en una futur observatori de la pau “pels fets tràgics que s'hi han produït al llarg de la història”. Llorens diu que les raons del govern de CiU de no fer la romeria son “surrealistes” i creu que cal respectar les tradicions. “És una falta de respecte als sentiments de molta gent que viu al poble”, diu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona