Societat

Quatre dies de festa a tota màquina a Torroella

La festa major manté la força gràcies a l'empenta de les entitats que s'hi impliquen. Ball per als grans, barraques per als joves i teatre i sardanes, per als clàssics

Les entitats torroellenques s'impliquen a fons en l'organització de la festa major, que es celebra del 23 al 27 d'agost. La diversitat d'espais repartits per franges d'edat i per interessos diferents busca que tothom s'hi trobi atret. El pregó, que anirà a càrrec dels Cantaires del Montgrí, donarà el tret de sortida (divendres 23) a les deu del vespre als jardins John Lennon, en el marc d'un sopar amenitzat per Big Band de l'escola de Música de Torroella.

Sense pressa, enguany es farà temps per poder fer una queixalada, després del cafè concert i abans del ball que servirà per pair. Dissabte serà la nit de l'Orquestra Metropol, cafè concert a dos quarts de vuit del vespre i ball, mitja hora abans de la mitja nit. L'endemà, diumenge, prendran el relleu els Montgrins.

L'espai de les barraques habitual tindrà el seu debut amb l'actuació de La Troba Kung-Fú i Backwards, gresca prevista a partir de les dotze de la nit. L'espai emblemàtic per a la disbauxa tindrà el dissabte 24 les actuacions d'Acció i d e Johnny Freelance Experience. Diumenge al vespre, els concerts de les barraques culminaran amb Lax'n'Busto i Glaucs, sempre a partir de mitja nit. Els grups locals tindran la seva nit dilluns. Arreu del poble hi ha dispersos diversos indrets amb activitats lúdiques: serà a l'aparcament del riu Ter on hi haurà la fira d'atraccions per als més menuts de tots.

Dissabte hi haurà torneig de petanca, de tennis de taula, el vermut “explosiu” (13 h) i, a la tarda, sardanes (17 h) a la plaça de la Vila i espectacle infantil (18.30 h) a Can Quintana. La cercavila de diumenge (10.30 h) tindrà gegants, capgrossos, grallers i xanquers. Els Gegants de Perpinyà seran els convidats i el ball de gegants serà (13.30 h) a la plaça de la Vila. I sardanes, altre cop, matí i tarda.

Simultànies d'escacs (17 h), audició de sardanes (17.30 h) i espectacle infantil (18.30 h) a Can Quintana altre cop dilluns. A dos quarts de vuit del vespre, una de les novetats, la mostra de combos de l'Escola de Música. El Cercabirres, organitzat pels Grallers, que comença a la plaça de la Vila (22 h) serà el preludi del final.

Ja tot més pausat, dimarts, sardanes (12 h) i tallers solidaris (17 h). Albert Guinovart (pianista) i Berta Vidal (actriu) a la plaça de la Vila (20 h) posaran en escena BCN Brass Ensemble, la primera interacció entre festival de música i la festa major.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Urbanisme

Barcelona inicia el procés per fer definitiu l’urbanisme tàctic de Sant Antoni

Barcelona

Les persones que treballen necessiten cada cop més l’ajuda de Càritas

girona
Urbanisme

Un circuit verd connectarà totes les muralles i fortificacions de Tortosa

Tortosa

El Museu d’Història estrena itinerari basat en els escrits de Josep Turon

girona

Reclamen que no treguin el barracó de l’escola perquè és l’únic refugi climàtic

CORNELLÀ DE TERRI

El Bisbat d’Urgell denuncia la suplantació del bisbe Joan-Enric Vives a un vídeo difós a les xarxes

La Seu d’Urgell

Investiguen una empresa nàutica per acumular residus de forma irregular

roses
societat

Impulsen un projecte per reforçar l’atenció a salut mental a zones rurals del Senegal

Barcelona
gastronomia

El ‘hat trick’ d’Albert Adrià

Barcelona