Societat

Un mort i dos ferits crítics, balanç d'incidències a la xarxa viària catalana el cap de setmana

La víctima es va registrar en un accident a l'AP-7 dissabte a primera hora del matí

L'operació sortida s'ha fet notar sobretot dissabte al matí a l'AP-7

Una persona morta i dues més ferides crítiques conformen el més destacat del balanç d'accidents de trànsit que hi ha hagut el cap de setmana a la xarxa viària catalana. Pel que fa a l'accident mortal es va registrar dissabte, a primera hora del matí, a l'autopista AP-7, en terme municipal de Sant Celoni (Vallès Oriental). El turisme que conduïa la víctima va xocar contra la part posterior d'un camió. Els dos ferits crítics s'han registrat en un accident aquest diumenge al matí a la carretera N-260, a Maià de Montcal (Garrotxa). Dos vehicles han xocat frontalment en un sinistre que també ha comportat dos ferits de menys gravetat i que ha obligat a tallar la carretera dues hores.

Pel que fa a la mobilitat, la tarda d'aquest diumenge no ha registrat incidències d'importància, tot i que a un quart de nou de la nit hi havia densitat en un tram de set quilòmetres a la carretera N-340 al Vendrell en sentit nord i dos quilòmetres de retencions a la N-II a Mataró cap a Barcelona.

L'operació sortida s'ha fet notar sobretot dissabte al matí a l'AP-7. Hi van haver setze quilòmetres i mig de congestions intermitents a l'altura de Martorell en sentit Tarragona. Les retencions que va provocar l'accident mortal a l'altura de Sant Celoni es van veure agreujades per l'elevada mobilitat i es va formar un tram de lentitud amb aturades de dotze quilòmetres entre la Roca i Llinars del Vallès (Vallès Oriental), en sentit sud. A la mateixa autopista, però en sentit nord hi va haver retencions de sis quilòmetres a Hostalric i a Vidreres, a la Selva. També a l'AP-7 es va registrar densitat a l'Agullana i a la Jonquera, a l'Alt Empordà.

Convé destacar que dissabte al matí la xarxa viària catalana va tenir una elevada mobilitat de pas de persones que viatjaven des dels països europeus on resideixen cap als seus països d'origen del Magrib. Davant d'això, l'SCT i la Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra en col·laboració amb la Creu Roja, Abertis Autopistes, Áreas i el Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència 112, van establir a l'AP-7 a la Jonquera en sentit sud un control en el marc del dispositiu ‘Pas de l'Estret'.

La finalitat d'aquesta acció de vigilància i preventiva va ser reduir les conductes de risc associades principalment a la fatiga, l'excés de càrrega i/o passatgers i la manca d'ús dels sistemes de seguretat passiva (cinturó, sistemes de retenció infantil). El dispositiu ‘Pas de l'Estret' s'allargarà fins al proper 15 de setembre i es desenvoluparan dos controls policials específics més a l'autopista AP-7 en sentit nord els dissabtes 24 i 31 d'agost a l'altura de L'Aldea.

D'altra banda, al llarg d'aquest mes d'agost la mobilitat es trasllada sobretot a la xarxa secundària de les destinacions de vacances a les zones costaneres i l'SCT demana als usuaris que no abaixin la guardià en aquests trajectes curts, atès que poden ser tant o més perillosos que el viatge principal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat