Societat

La descoberta

La costa amagada

SALOU El relleu pedregós i escarpat del cap de Salou reserva al visitant que no li faci por deixar enrere el cotxe cales d'aigües clares, com ara la cala Llenguadets, i un passeig diferent a través del nou camí de ronda

Des de fa dos anys, una part del perfil del cap de Salou es pot recórrer a peu més còmodament amb el camí de ronda. Aquest sender per a vianants, que ofereix la possibilitat de caminar sobre les roques fins llavors inaccessibles de la costa salouenca, surt de l'extrem nord del passeig de Jaume I, a la platja de Llevant, i arriba tot just fins a la cala Llenguadets, tot i que està previst ampliar-lo en fases futures.


La platja és l'ingredient omnipresent en la fesomia de Salou (Tarragonès), considerada la capital de la Costa Daurada. Però, tot i que sigui una obvietat recomanar adreçar-se a les grandioses esplanades de la platja de Llevant i de Ponent i plantar el para-sol en un dels punts de la costa tarragonina amb més índexs de tovalloles per metre quadrat, l'apartat costaner de Salou reserva moltes més sorpreses per a aquells que busquin un entorn una mica diferent.

La zona on molts salouencs reconeixen que es troben les seves platges preferides és el cap de Salou, el petit mossec que fa la línia de la costa al mar entre el municipi i la platja de la Pineda i que, tot i la seva elevada ocupació urbanística i hotelera, encara conserva part de l'encant natural dels penya-segats. I, sobretot, els banys més tranquils en petites cales rodejades de roques, coves amb regust d'històries de pirates i aigües transparents. La cala Llenguadets és una de les més cotitzades últimament gràcies al bon accés que li ofereix el nou camí de ronda que recorre part del cap de Salou i al fet que ofereix aigües poc profundes. Hi combina els avantatges d'una platja més íntima amb els serveis habituals en una zona de costa, com poden ser les dutxes, el lloguer d'hamaques i una guingueta per fer passar la sed. Per als que busquen una opció encara més amagada, cales com per exemple la de la penya Tallada –aquesta sí, sense serveis per al turisme– són una bona alternativa.

a.p.

COM ARRIBAR-HI. Per l'autopista AP-7, sortida Salou; agafar la C-14 en direcció cap a Salou i, un cop al nucli urbà, seguir els senyals de cap de Salou; és recomanable aparcar a l'entrada. En tren, regionals de la línia R16 fins a l'estació de Salou.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona