Societat

Valls exhibeix el seu potencial agrícola i ramader

El Firagost converteix el centre de la capital de l'Alt Camp en tot un recinte firal amb un quilòmetre i mig d'expositors i activitats ineludibles, com ara els castells

És una de les fires dedicades al món agrícola i ramader més populars de Catalunya, i també una de les més multitudinàries, amb uns 100.000 visitants que s'hi apropen cada any. Des d'ahir i fins aquest vespre, Valls ofereix la possibilitat de descobrir el Firagost, la coneguda com a Festa Major del Camp Català, que transforma tot el centre de la capital de l'Alt Camp en un recinte firal a l'aire lliure on es pot palpar tot el potencial agrari del territori. Una fira que va acompanyada d'actes de caire més festiu però igualment tradicionals, com és l'actuació castellera d'aquest vespre, i que formen part ineludible de l'essència d'aquesta celebració vallenca.

Les diverses exposicions dins del Firagost es podran visitar avui fins a dos quarts de nou d'aquest vespre, quan es tancarà amb la tradicional venda pública de fruites. Mentrestant, es podrà escollir entre una varietat de productes molt diversa, aprofitant el moment en què el camp català ofereix més varietat de fruits: les fruites del camp, les verdures, l'herboristeria, els vins i la jardineria als expositors situats al nucli central; la maquinària agrícola i ramadera, al passeig de l'Estació; l'alimentació artesanal, al carrer del Teatre; la ceràmica i terrissa, a la plaça del Quarter i el carrer Francesc Català Roca; les cerveses artesanes, a la plaça dels Alls; i els bonsais, al Pati de Sant Roc. Tot complementat, evidentment, amb els estands institucionals.

En el seu segon i darrer dia d'exhibició, el Firagost (que organitza la Cambra de Comerç de Valls amb el suport de l'Ajuntament) inclourà avui tot un seguit d'activitats, majoritàriament inspirades en el món agrari. Així, es podrà participar en un mercat de compravenda de cavalls, mules i altres races d'equins, o optar per fer una passejada a lloms d'un cavall o d'un poni. Els amants dels gossos tindran la seva cita a la tarda a la gimcana per a aquest tipus d'animals. I a un quart de nou del vespre, un dels moments més multitudinaris del Firagost: l'esperada actuació castellera de les dues colles locals a la plaça del Blat (la Vella i la Joves de Valls), una de les cinc oportunitats que cada any ens ofereix de veure una actuació al quilòmetre zero dels castells.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Neixen polls de falcó pelegrí al Port de Tarragona, el segon cop en deu anys

TARRAGONA
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA
educació

El Narcís Monturiol, pioner en la formació de tècnics en renovables

figueres
SOCIETAT

Badalona crema el dimoni que apuja els preus davant més de 115.000 espectadors

BADALONA