Societat

La ruta d'estiu

Resseguint la història

SANTA COLOMA DE GRAMENET El patrimoni arquitectònic de la serralada de Marina ens porta des dels ibers fins als monjos cistercencs que van ser testimonis de l'anunci del descobriment d'Amèrica

El monestir de Sant Jeroni de la Murtra és un dels tresors més ben amagats de la serralada de Marina. El monestir, una joia del gòtic català, va ser testimoni de la recepció que els Reis Catòlics van fer a Colom l'abril del 1493, després del seu primer viatge a Amèrica. Els estudiosos afirmen que un dels capitells del claustre representa el rostre de l'il·lustre navegant d'origen encara avui enigmàtic.


Al capdamunt del turó del Puig Castellar, a Santa Coloma de Gramenet, es troba un dels poblats ibèrics més ben conservats de l'entorn de Barcelona. Les restes arqueològiques d'aquest assentament, que té forma el·líptica, es poden visitar lliurement, passejant pels carrers i veient les estructures de les cases. En un dia clar impressionen les vistes d'aquest punt situat a 300 metres sobre el nivell del mar, des d'on es domina tota la costa, els relleus de les ciutats de Barcelona i Badalona, i una part del Vallès. Un cop vist el poblat i recuperades les forces consumides durant la pujada, només cal caminar uns 500 metres per trobar-se amb la cova d'en Genís, un sepulcre de roca de l'edat de bronze on s'han trobat restes d'ossos i dos vasos de ceràmica neolítica. Seguint el recorregut del GR92, travessem la serralada de Marina en direcció al terme municipal de Badalona i fem avançar les nostres passes per la història. Pel camí trobem el desviament per pujar a l'ermita de Sant Climent, erigida durant el segle XVI pels monjos del monestir de Sant Jeroni de la Murtra, punt culminant del nostre recorregut. El monestir gòtic, fundat l'any 1416, es pot visitar. Una passejada per les galeries del claustre ens permetrà gaudir d'un merescut descans després d'aquesta caminada per la història.

Marta Membrives

COM S'HI ARRIBA. Comencem l'itinerari al barri del Singuerlín, a Santa Coloma de Gramenet. S'hi pot accedir en vehicle privat o bé en metro (L9), i d'allà, pujar fins al Puig Castellar. El camí de muntanya fins a Sant Jeroni està senyalitzat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Renfe confirma que les alteracions a Rodalies continuaran aquest dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot