Societat

COL·LECTIUS

Rasquera enterra el projecte de la plantació de marihuana

El batlle, Bernat Pellisa, renunciarà al càrrec avui en un ple extraordinari, però mantindrà l'acta de regidor i Dolors Subirats el rellevarà a l'alcaldia

Tot i el recurs al TSJC, el pla de l'Ajuntament no tirarà endavant

La plantació de marihuana impulsada per l'Ajuntament de Rasquera i l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum és inviable. Tot i que l'Ajuntament d'aquest municipi de la Ribera d'Ebre està ultimant el recurs contra la sentència del jutjat contenciós administratiu de Tarragona que ha tombat el projecte, la plantació no es farà. Així ho va manifestar ahir l'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa, en la darrera roda de premsa com a batlle. “Presentem el recurs d'apel·lació al TSJC per motius ideològics, però no tenim esperança que surti bé. És un projecte inviable”, va manifestar Pellisa, que fins fa només unes setmanes en defensava la viabilitat.

“No podia dir a la meua gent que el projecte de la marihuana no era viable, perquè ho haurien entès com una derrota”, va dir l'alcalde. Ara, però, sí que pot fer-ho perquè deixa l'alcaldia. Aquest vespre es farà un ple extraordinari en què Pellisa presentarà la seua renúncia. “Vaig dir que plegaria si el pla contra la crisi no aconseguia el 75% del suport en la consulta popular i així ho faig”, va assenyalar l'alcalde, que ha elegit el 14 de juny per dimitir, deu anys després de la seua presa de possessió. “Faig un pas enrere per beneficiar Rasquera, hi ha molts altres projectes per tirar endavant i després de la pressió d'aquest darrer any no em veig amb forces de continuar”, va afirmar Pellisa.

El primer tinent d'alcalde, Romà Borràs, serà batlle accidental fins que se celebre el ple per elegir nou alcalde (d'aquí a uns deu dies). Llavors serà alcaldessa la regidora Dolors Subirats. Pellisa mantindrà l'acta de regidor, però sense cartera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Maria Cinta Blanch és la nova gerent per “refundar” l’empresa de residus

TERRASSA
transports

En servei la nova parada de Glòries a les línies T4, T5 i T6 de tramvia

barcelona
SERVEIS

Nou pas de vianants accessible entre el passeig Verdaguer i l’estació d’Igualada

IGUALADA
societat

Territori obre el procés per expropiar els primers 5 pisos buits de grans tenidors

barcelona
SOCIETAT

Pescadors de Vilanova i la Geltrú i Llançà, medalles de la pesca catalana 2024

VILANOVA I LA GELTRÚ
serveis

Ferrocarrils posarà noves tanques entre Bellaterra i la UAB perquè els animals no creuin la via

BELLATERRA

La UdG s’uneix al Mes del Comerç Just

girona
Salut

Més enllà dels estudis clínics convencionals

urbanisme

Impuls a la renaturalització de l’avinguda Doctor Fleming de Lleida

Lleida