Societat

Diades d'homenatge a les barques catalanes

Cotlliure i Argelers celebren, aquest cap de setmana, la nova vida de dos "sardinals" dels inicis del segle XX

Aquest cap de setmana, Cotlliure i Argelers seran el marc de la doble celebració d'una part important del patrimoni nord català: les barques catalanes. Es tracta de la celebració de l'aniversari de la barca Notre-Dame de Consolation, construïda l'any 1903 que, després d'un segle de pesca i d'abandonament és actualment al final de la seva restauració. Les cerimònies comptaran també amb l'avarament -la posada a l'aigua- de la barca Libre-Penseur construïda l'any 1904. Aquestes barques tradicionals,, que practicaren la pesca a la xarxa o al lamparó són uns dels darrers sardinals de la costa i són per molta gent un símbol de l'identitat catalana.

Les diades començaran divendres amb el reagrupament de la flota dels visitants al port d'Argelers per les embarcacions vingudes de fora de la zona.

El dissabte, a la platja de Polilles, tindrà lloc la celebració oficial a 10h amb presència del públic i de les autoritats municipals i departamentals amb el «bateig republicà» de la barca Libre-Penseur i la commemoració de l'anniversari de N-D. de Consolation. Un aperitiu serà servit a la platja, seguit d'un picnic, també a la platja o a bord de les barques amarades. A la tarda, un raid nàutic conduirà les barques de Polilles a Cotlliure, a la platja del Voramar. Els equipatges posarà peu a terra i aniran a peu fins al carrer del Temple, al taller Ferrer, lloc de reconstrucció de la barca N-D. de Consolation. Després d'un aperitiu ofert pel municipi i un sopar a la platja, les barques sortiran cap a les 23h per un moment de navegació nocturna « a les atxes» cap al Racó i un amaratge per la nit a Port Argelers.

L'endemà diumenge, a les 10h una sortida marítima del port d'Argelers cap a la platja nord per un homenatge floral al monument de la Retirada amb retorn al port passat pel Racó serà seguit del dinar al port i d'una visita al museu de la Casa des Alberes i de les seves exposicions dedicades al patrimoni marítim à 15h 30.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES
sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona