Societat

societat

Setcases vol igualtat de tracte per Vallter 2000

L'alcalde fixarà, en la nova concessió per la cessió dels terrenys, que l'estació d'esquí de la vall de Camprodon no acabi temporada mentre hi hagi neu

Vallter va tancar diumenge passat

L'alcalde de Setcases, Carlos Fernández (Independents de Setcases-Progrés Municipal), vol que la nova concessió dels terrenys de Vallter 2000, que ara s'ha de renegociar, asseguri que l'estació es mantindrà oberta mentre les condicions de neu permetin practicar l'esquí. “No vull pidolar”, va sentenciar.

Fernández es va indignar molt quan Ferrocarrils de la Generalitat va anunciar l'acabament de la temporada d'esquí per ara fa un parell de setmanes. Aquest ens que gestiona diverses estacions d'esquí públiques catalanes s'hi va repensar arran de les queixes de Fernández, tot i que no ho va dir directament. En concret, va dir que va esperar a prendre la decisió definitiva un cop va veure l'afluència d'esquiadors el cap de setmana que s'havia anunciat que seria l'últim. I va decidir obrir set dies més.

Dilluns passat, Carles Fernández, després d'assabentar-se que l'anunci, ara sí, ja era definitiu, va tornar a manifestar el seu desacord amb la mesura. L'alcalde va afirmar que, si s'adequava bé la neu, el cap de setmana vinent encara es podria esquiar a la pista del Xalet.

Vallter 2000 va anunciar dilluns l'acabament de la temporada d'esquí alpí a l'estació de la vall de Camprodon amb una piulada al Twitter. Diumenge n'havia fet una que deia: “Vallter, molta i molt bona neu en un dia esplèndid.”

Sigui com sigui, l'alcalde de Setcases va insistir que cal canviar moltes coses. “Tots estem en la mateixa empresa i tots hem de tenir l'obertura garantida si hi ha prou neu”, va indicar. Carlos Fernández es va manifestar disposat a batallar –“sempre amb educació”, va voler remarcar– per aconseguir-ho, i en aquest sentit jugarà les seves cartes, que són les de la concessió administrativa que fa l'Ajuntament de Setcases a Vallter 2000 per a l'ús dels terrenys. “Vull transparència total en les inversions que Ferrocarrils de la Generalitat ha dut a terme a les estacions d'esquí que depenen de la Generalitat durant els últims deu anys i també en la seva amortització. Que no sigui que per donar vida a un territori n'hàgim mort un altre”, va concloure el màxim responsable de l'Ajuntament.

Vallter 2000 ha tancat la primera temporada d'esquí alpí en què l'estació ha estat en mans de l'administració catalana, que és qui l'ha salvat d'una situació econòmica difícil després d'adquirir més de la meitat de les accions. Ho ha fet amb una mínima inversió de mig milió d'euros en espera de l'aprovació d'un pla plurianual d'inversions.

LA DATA

14.04.13
Va ser el dia en què
Vallter 2000 va obrir les portes al públic per última vegada aquesta campanya d'hivern

Una compra que salva l'estació

La societat gestora de l'estació d'esquí Vallter 2000 (Setcases) es va convertir en una empresa pública de la Generalitat el febrer d'aquest any, tot i que l'autorització de la compra de la majoria accionarial per part del govern es va produir l'octubre del 2012. El consell executiu va aprovar els estatuts a partir de l'entrada de capital públic en aquesta societat, que va passar a ser controlada majoritàriament per l'entitat de dret públic Ferrocarrils de la Generalitat. L'empresa Salvador Serra es mantenia com l'altre accionista important. El capital social va ser de 3,9 milions d'euros, amb accions d'una mateixa classe i sèrie, que conferien els mateixos drets i obligacions als seus propietaris. La Generalitat va adquirir una participació de com a mínim el 51% del capital social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pau Bosch
Nou president d’Amics de la Rambla

“Ara el nostre objectiu és obrir la Rambla al mar”

Barcelona
SOCIETAT

La síndica posa el focus a l’alberg de Badalona

Badalona
societat

L’esclavitud dels segles XV i XIX, a debat al Museu de l’Escala

l’escala
administracions

La Casa del Mar promocionarà el patrimoni pesquer de Llançà

llançà
sequera

La nova fase d’excepcionalitat dona més marge per omplir les piscines

barcelona
Societat

Mor Miquel Massana, fundador de l’empresa Centre Tèxtil Massana

SERVEIS

La Paeria atura la supressió de la recollida porta a porta a Pardinyes i Balàfia

LLEIDA
GIRONA

Puente preveu aviat la licitació del projecte d’enllaç del TAV i l’aeroport

GIRONA
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona