Societat

LA VIDA SOCIAL

L'obra ‘Bandera de Catalunya' arriba a les 30 temporades

La representació dels últims dies del comtat d'Empúries es va fer per primer cop a Bellcaire el 1979

L'espectacle Bandera de Catalunya ha retornat les dues darreres nits a l'escenari natural dels entorns del castell de Bellcaire, per rememorar-hi la història de la fi del comtat d'Empúries, la seva annexió a la corona d'Aragó a principis del segle XIII i els temps de l'expansió catalanoaragonesa per la Mediterrània a través de les incidències del castell del poble i el del Montgrí. Enguany, a més, han commemorat la trentena posada en escena de l'espectacle.

L'obra, escrita per Esteve Albert i Corp, s'escenifica cada divendres sant des del 1979, tot i que entre el 2008 i el 2011 es va deixar de representar. L'any passat, l'associació bellcairenca que s'encarrega del muntatge va tornar a la feina, des d'aleshores, sota la direcció escènica i musical de Ramon Manent, nét del novel·lista Josep Maria Folch i Torres.

Més de 100 actors, majoritàriament del poble, s'impliquen cada any en les representacions, que incorporen un repertori de balades, cançons i danses medievals dels trobadors Marcabrú, Berenguer de Palou, Riembau de Vaqueiras i Ponç d'Ortafà, i balades i música expressament composta per a l'obra de Maria Dolors Masferrer i el mateix Ramon Manent. Tant divendres com ahir, els responsables del muntatge i el públic van estar tot el dia pendents del cel, ja que la pluja, a banda de deslluir l'espectacle, complicava els quadres amb presència de cavalls o el descens en corda per la façana de l'església.

LA DATA

13.04.79
es va representar
per primer cop l'obra ‘Bandera de Catalunya. La fi del comtat d'Empúries', d'Esteve Albert.

Mercat i activitats amb sabor medieval

Com ha estat habitual en les darreres edicions, les funcions han anat acompanyades de la celebració d'un mercat medieval pels carrers del poble i, durant els dos dies, altres activitats com ara degustacions gastronòmiques, demostracions d'oficis, una mostra d'artesania i espectacles d'animació i música trobadoresca per traslladar l'atmosfera del poble de retorn al segle XIII.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.