Societat

Les passions de Setmana Santa, pendents del cel

La de Verges, la més matinera, avui, i les representacions del viacrucis de Sant Hilari, Llagostera, Olot i les processons del Sant Misteri de Camprodon i Campdevànol, de les més destacades

Les passions i els viacrucis de Setmana Santa estaran probablement pendents de la pluja fins a última hora. De totes, la primera és la de Verges, avui al vespre, amb la tradicional Dansa de la mort, que aplega centenars de persones pels carrers de la vila, aquest any amb part del nucli antic remodelat. A un quart de sis de la tarda, les manages fan l'entrada al so dels timbals a la plaça de l'Ajuntament. A les deu del vespre es farà la representació de la vida de Jesús i la seva condemna a la creu (l'únic acte de pagament) a la plaça Major. A continuació se surt en processó pels carrers del nucli antic. Dissabte, els més petits fan també, a les cinc de la tarda, la seva processó.

La representació del viacrucis vivent de Sant Hilari es farà el divendres 29 de març a les nou del vespre, darrere els jardins de Can Rovira. Des de fa més de tres segles, Sant Hilari celebra el seu viacrucis vivent conservant la tradició processional transmetent-la de pares a fills. Coincidint amb la diada del viacrucis vivent, des de primera hora del matí hi haurà una fira d'artesans al passeig de la Font Vella. Així mateix, els visitants podran gaudir d'una activitat guiada que els permetrà descobrir el recorregut del viacrucis. La ruta Descobrir el Via Crucis es podrà fer a les dotze del migdia, a les cinc de la tarda i, finalment, a les sis. Les inscripcions es faran a Can Rovira i el preu d'aquesta activitat és de 2 euros per persona Aquest any participaran en la representació 250 actors. Una de les escenes més emotives i per a la qual s'apleguen milers de persones és la que dóna renom al viacrucis vivent, el Calvari, situat als afores de la població.

Més de cent persones participaran en els quadres de la Passió pel nucli antic de Llagostera. Serà avui, a partir de les nou del vespre. Abans, a partir de dos quarts de vuit, els manaies sortiran de l'estació per fer el lliurament del penó al penoner d'aquest any, Josep Puig. La processó començarà demà a les nou del vespre a la plaça del Castell, i acabarà al mateix lloc amb la representació de la crucifixió de Jesús.

La Garrotxa i el Ripollès

A Olot es manté la tradició del viacrucis al volcà Montsacopa, en un recorregut en què les estacions estan senyalitzades amb uns monòlits. Se surt a les deu del matí de l'església de Sant Esteve, i mitja hora més tard s'arriba a la capella de Sant Francesc, situada al capdamunt de la muntanya.

A la comarca del Ripollès destaquen les processons dels sants misteris de Campdevànol i Camprodon. La primera sortirà a dos quarts de vuit del vespre, amb la participació d'una cinquantena de figurants que escenificaran moments de la passió. La de Camprodon, que sol reunir centenars de fidels, sortirà a les nou de l'església del monestir.

A Bellcaire d'Empordà es representa, tant divendres com dissabte (a les deu del vespre), l'espectacle de teatre medieval Bandera de Catalunya, un muntatge basat en la història medieval de Bellcaire i el seu entorn, i en què participen molts veïns.

(Aquesta informació ha estat elaborada per Nuri Forns, Jordi Nadal, Ramon Estéban i Joan Puntí).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

TikTok demanda als EUA per una llei que amenaça de vetar el seu ús al país

barcelona
SOCIETAT

Les empreses agrícoles no seran a les Fires de Maig per la crisi de la pagesia

Vilafranca del Penedès
SOCIETAT

3.000 productes falsificats comissats en comerços de Salou

SALOU

Girona destina prop de 3 milions a polítiques públiques

GIRONA
SERVEIS

Les escales de la Glòria obertes ahir pateixen aturades

BARCELONA

Onze centres educatius amb 715 alumnes netegen l’entorn natural

RUBÍ

Netegen la piscina de Vallparadís per arreglar les fuites del vas i repararan el paviment exterior

TERRASSA
Societat

L’Ajuntament posa punts d’informació sobre drogues a les Festes de Maig

BADALONA
TURISME

Bandera blava per a 95 platges i 23 ports catalans

BARCELONA