Societat

Els camions deixaran de circular per l'N-II entre Maçanet i la Jonquera a partir del 19 d'abril

Els vehicles de gran tonatge tindran vetat totalment el pas per Bàscara

Els transportistes tindran descomptes entre el 25% i el 50% al peatge de l'AP-7 i s'enfrontaran a 500 euros de multa si infringeixen la restricció

Els camions de gran tonatge deixaran de passar per l'N-II entre Maçanet de la Selva i la Jonquera (Alt Empordà) el proper 19 d'abril. A partir d'aleshores, els vehicles pesants de quatre eixos o més hauran de fer servir obligatòriament l'AP-7.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat aquest dimecres que la restricció de pas per als camions de gran tonatge per Bàscara “serà absoluta”. A la resta de trams, es permetrà que els camions hi passin en casos puntuals. En concret, quan necessitin reposar comustible, quan hagin de fer operacions de càrrega i descàrrega o quan necessitin passar per un tram de l'N-II per enllaçar amb una altra carretera (en el cas dels trànsits locals). En canvi, la mesura no tindrà efecte entre la sortida de la Jonquera i la duana.

Els transportistes que incompleixin la prohibició s'enfrontaran a una multa de 500 euros. Quan l'infractor sigui estranger, si no abona la sanció a l'instant els Mossos d'Esquadra li immobilitzaran el vehicle.

El conseller ha precisat en declaracions als mitjans després d'una compareixença al Parlament que els camioners tindran bonificacions de peatge a l'AP-7 que oscil·laran entre el 25% i el 50%. Segons Vila, l'increment del trànsit a l'autopista finançarà en gran part aquesta mesura. La resta ho complementaran la Generalitat i l'Estat amb aportacions conjuntes per compensar la concessionària Abertis, tot i que no ha detallat les quantitats.

Els veïns de Bàscara tallen la N-II cada dia en senyal de protesta pel retard del desdoblament de la via, i per reclamar que se solucioni el problema d'inseguretat pel pas d'aquesta via, i que cada any provoca un elevat nombre de víctimes mortals.

Els veïns de Pont de Molins ja havien decidit seguir l'exemple de Bàscara i aquest matí han anunciat que a partir del 15 d'abril també realitzarien talls a la via de 9h a 10h del matí si no hi havia una solució. “Si les negociacions no arriben a bon terme, farem el mateix perquè el problema no és només a Bàscara sinó a tot l'Empordà”, ha assenyalat un veí a l'ACN.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC