Escapades

Natura i aventura

Subirats organitza la primera cursa de muntanya Correbocs d'Ordal, una bona ocasió per descobrir les millors panoràmiques i boscos de la serralada en plena natura

Donar a conèixer l'entorn a través de l'esport i promocionar el municipi. Aquest és l'objectiu que busquen els organitzadors de la primera cursa de muntanya Correbocs d'Ordal a Subirats (Alt Penedès), una bona ocasió per descobrir les muntanyes d'Ordal mitjançant una nova competició esportiva que permetrà admirar les millors panoràmiques i boscos de la serralada en plena natura. «La idea surt d'un grup d'amics que fem curses d'ultrafons de muntanya. Teníem ganes de donar a conèixer l'entorn, un extrem del massís del Garraf poc conegut, amb un paisatge i tipus de terreny semblant al del parc natural del Garraf, ideal per a la pràctica d'aquest tipus d'esport», ens explica Esteve Pi, un dels organitzadors, que afegeix que a més de donar a conèixer l'entorn fent esport també «es vol promocionar els cellers, caves i restaurants del municipi».

El recorregut de la cursa, que es farà el 7 d'abril, travessa principalment el terme municipal de Subirats, però també recorre Olesa de Bonesvalls, Cervelló, Corbera de Llobregat i Gelida. Aquesta primera edició ofereix una prova de 15 km i una altra de 31, amb sortida simultània. El circuit és en forma de vuit, de manera que la primera cursa de 15 km, amb un desnivell acumulat de 1.100 metres, acabarà quan es torni a passar pel punt de sortida. Els que facin els 31 km, de 2.600 metres de desnivell, continuaran la cursa fins completar el circuit. El cronometratge es farà amb xip i s'aniran oferint líquids i sòlids, cada 5 quilòmetres aproximadament. També hi haurà servei de guarda-roba i dutxes i, en finalitzar la cursa, s'obsequiarà els participants amb un record i pa amb tomàquet i botifarra. Hi haurà premis per als tres primers classificats i un sorteig de productes locals entre els participants. Es tancaran les inscripcions quan hi hagi 350 inscrits, 150 per a la cursa curta i 200 per a la llarga, ja que segons Esteve Pi «volem fer-ho el màxim de bé possible, però com que es tracta d'una primera edició no sabem com sortirà tot plegat. Més endavant, si tot surt correctament, ja ampliarem el nombre d'inscripcions, que de moment està tenint un bon ritme».

El poble d'Ordal, porta del Penedès al Baix Llobregat i capital de les muntanyes d'Ordal, a més de ser un excel·lent punt de partida per recórrer els senders de la serralada d'Ordal gràcies a la seva oferta comercial lligada al trànsit de la carretera N-340, gaudeix al seu entorn de dos elements arquitectònics catalogats com a Bé Cultural d'Interès Nacional: la Creu i el Telègraf Òptic del Portal d'Ordal.

Dia. 7 d'abril. Hora. 8.30 h. Sortida i arribada. Zona esportiva d'Ordal. Temps màxim per fer la cursa. 3 hores (la de 15 km) i 6 (la de 31). Desnivells. 1.100 m acumulats (cursa de 15) i 2.600 (la de 31). Preus. 15 (15 km) i 20 (31 km) euros anticipades, i 20 i 25 euros el dia de la cursa. Més informació. www.correbocs.com.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Recerca pilot de la URV per detectar a Tarragona el sensellarisme ocult

TARRAGONA
Estats Units

Mor el pacient que va rebre un ronyó de porc modificat genèticament

Barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Nova edició de Guíxols Flors amb molta participació

SANT FELIU DE GUÍXOLS
GIRONA

Els castells, protagonistes del primer diumenge de Temps de Flors

GIRONA
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies i pla provisional per a dilluns

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot