Societat

La vida social

Imatges que ho diuen tot

Una seixantena de fotografies de residents dels centres de gent gran del Ripollès participen en un concurs de tema intergeneracional

El concurs Ensems vol conscienciar sobre l'envelliment actiu

Moltes vegades una imatge val més que mil paraules. I en el cas dels participants en el projecte Ensems això ha estat realment una realitat. El Consorci de Benestar Social del Ripollès ha lliurat els premis d'aquest concurs de fotografia que tenia l'objectiu d'incentivar els avis dels centres d'atenció a la gent gran de la comarca perquè plasmin amb format de fotografia allò que ells entenen per relacions intergeneracionals. També es tractava de fer visible que són persones actives i que la societat se n'ha de conscienciar. I la proposta, feta en el marc de la commemoració de l'any internacional de l'envelliment actiu, lliga perfectament amb el munt d'activitats a què els infants i joves del Ripollès participen conjuntament amb els residents de centres de dia i geriàtrics de la comarca. Ja són tota una tradició: avis que expliquen contes o oficis perduts a les escoles, nens i nenes que visiten els avis amb menys mobilitat per fer-los passar una bona estona, tallers de pintura, paper, etc., en què els més petits són els professors dels més grans... La llista és molt llarga, tant com aquesta tradició al Ripollès, un bon termòmetre de la sensibilitat social i d'una bona activitat pedagògica.

El resultat ha estat un èxit. S'hi han presentat un total de seixanta-dues fotografies de la residència hospital de Camprodon, de la de Campdevànol, de la Gent Gran de Vall de Ribes, de la Fundació Emma, de la Creu Roja de Ripoll, de la Fundació Guifré de Ripoll, del Casal de la Gent Gran de Ripoll, de la Fundació Vella Terra de Campdevànol i de l'hospital comarcal d'aquest municipi, de la residència llar Sant Eudald de Ripoll, de l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Sant Joan de les Abadesses i del Club Casal d'Avis de Ripoll. La quantitat, però, en aquest cas, és anecdòtica. El que importa és el contingut: avis que abracen els néts, passejades amb els avis que van amb cadires de rodes, festes... i molta complicitat i cares de felicitat. Els resultats, al web del consorci.

La guanyadora ha estat Isabel Mir, de la residència de Campdevànol, amb una foto en què es veu una àvia amb una nena pintant. El segon premi ha estat per a Sergi Escribano, de la mateixa residència i el tercer, per a Mònica Gordillo, representant del consorci.

El jurat ha estat format pels fotògrafs professionals de la comarca Raül Duque, de Rastres i Eudald Rota, de Quimera, que han valorat la qualitat tècnica, l'originalitat i la representativitat d'acord amb els temes del concurs. Les fotografies havien de ser originals i presentades pels mateixos autors i autores de les fotografies. Havien de ser digitals i sense cap limitació quant als retocs o manipulacions. El lliurament de premis s'ha dut a terme al Consell Comarcal del Ripollès, i ha estat presidit pel president de l'ens, Miquel Rovira. Els premis han estat patrocinats pel Club Casal dels Avis de Ripoll.

62
fotografies
de tots els centres de gent gran del Ripollès són les presentades al concurs de fotografia intergeneracional Ensems convocat pel Consorci de Benestar Social del Ripollès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA