Societat

Tres lladres assalten un ancià de 93 anys i la seva cuidadora en un mas de Pontós

Aborden la dona quan tornava del supermercat i l'obliguen a obrir la porta de la casa

És el segon assalt a una masia de les comarques gironines en 24 hores

Tres encaputxats han assaltat aquest dissabte al migdia un home de 93 anys amb mobilitat reduïda i la seva cuidadora al Mas Xarric de Pontós. El robatori s'ha produït a plena llum del dia i és el segon en menys de 24 hores a les comarques gironines.

Els lladres han aprofitat el moment en que la dona ha tornat de comprar en un supermercat de Bàscara per encerclar-la i obligar-la a obrir-los la porta de la casa. Una vegada a dins, han lligat la dona amb cordes a l'armari de la cuina i han tapat els ulls del propietari de la finca, que es mou en una cadira de rodes.

Els assaltants haurien entrat dins la finca obrint-se pas a través de la reixa amb unes tenalles i s'han ocultat al voltant del mas esperant l'oportunitat d'entrar al mas sense forçar la porta, que ha arribat cap a les dues del migdia amb la tornada de la cuidadora.

Segons ha detallat l'alcalde de Pontós, Narcís Algam, els lladres han pogut campar per la casa i regirar-la buscant objectes de valor. S'han endut joies, com ara un rellotge Rolex que tenia l'ancià, una cadena que duia posada o l'aliança de boda de la cuidadora. També s'han endut els diners que les víctimes duien a sobre i entre 400 o 500 euros que l'home tenia en efectiu a la casa.

Un cop recollit el botí, han fugit deixant la cuidadora lligada. Segons Algam, ha estat l'ancià de 93 anys qui l'ha aconseguit alliberar perquè ha pogut arribar fins al seu costat amb la cadira de rodes. Llavors, ella ha pogut alertar els Mossos d'Esquadra. “Estan espantats però per sort no han patit mal”, ha afirmat l'alcalde.

En rebre l'avís per un nou assalt violent, els Mossos d'Esquadra han activat el pla habitual de controls a carreteres per intentar localitzar els assaltants. A més, també han recollit indicis i mostres a la casa.

Aquest és el segon assalt en menys de 24 hores a les comarques gironines. Divendres cap a les 10 de la nit, cinc lladres van assaltar el mas Can Mingo a Campdorà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Sabadell avança la temporada de piscines per la calor

Sabadell
societat

La Plaça del Vi acollirà la 8a edició de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil

INFRAESTRUCTURES

Inicien les obres de les carreteres T-310z i T-321 entre Mont-roig i Vilanova d’Escornalbou

Vilanova d’Escornalbou

Es crea Impulsa’t, un nou servei d’orientació juvenil a l'Alt Empordà

figueres
Medi ambient

La cotxera de bus d’Horta estrena una gran planta fotovoltaica

Barcelona
Urbanisme

Badalona invertirà 62 milions a l’asfaltat del 70% dels carrers

Badalona
Urbanisme

Cara nova als Jardinets de Gràcia

Barcelona

El Govern acorda destinar 55 milions al nou centre de residus del Gironès

GIRONA
societat

Els mossos reforçaran la vigilància a les autopistes per combatre furts i robatoris a l’estiu

Barcelona