Societat

maresme

Pineda anuncia un pla per estendre el civisme i la convivència en el municipi

Engega un projecte per desenvolupar accions de cooperació, solidaritat i treball comunitari

Vol crear un grup de voluntari per actuar en els reptes pendents al municipi

Pineda es pren seriosament el canvi d'hàbits dels seus ciutadans per millorar el civisme en el municipi i alhora intensificar la convivència i la cooperació. Aquest matí s'ha presentat el primer Pla de Civisme que pretén desenvolupar mensualment durant aquest 2013 dotze accions concretes per, entre d'altres, resoldre els problemes endèmics del civisme al carrer, el consum responsable, l'educació i cohesió social o la gestió responsable dels residus. El govern del PSC, que insisteix que el pla no s'ha de llegir com una estratègia política sinó com a una proposta àmplia de col·laboració, busca la complicitat tant a nivell individual com col·lectiu del teixit d'entitats i associacions local.

En aquest sentit, el pla comprèn la creació d'una brigada de ciutadans voluntaris que sota la denominació d'Agents Cívics estendran en els barris la necessitat de col·laborar en una bona convivència i en un ús adequat de l'espai públic. També està previst que es posi en funcionament una mena de bústia que reculli les aportacions dels pinedencs sobre com millorar el dia a dia a la població. La proposta presentada avui en roda de premsa es farà pública aquesta setmana en una convocatòria oberta a ciutadans i entitats, en especial a les escoles que es convertiran en un dels eixos principals del projecte.

Reaccions

La presentació del Pla de Civisme de Pineda ja ha provocat les primeres reaccions polítiques. El grup del PP, a l'oposició, ha criticat l'elevat cost de la posada en marxa d'un projecte: 25.000 euros. “En els temps de crisi que estem patint no és moment de destinar diners a reflexions i sí a actuacions. El pla és innecessari i el que s'ha de fer és exigir el compliment de l'ordenança de civisme”, apunta el portaveu de la formació municipal, Xavier Zarco. Zarco va més enllà i reclama a l'alcalde de Pineda, Xavier Amor, que no tracti “d'immadurs” els ciutadans de Pineda. “El 99% dels pinedencs actua correctament i respecta l'espai públic, el que cal és lluitar contra aquest 1% que es fa tan visible, i l'eina és l'aplicació de l'ordenança de civisme”, assegura.

LA XIFRA

12
temàtiques
orientades a millorar el civisme i la convivència es duran a terme aquest any a Pineda de Mar


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PATRIMONI

El Bisbat de Tortosa reitera la seva voluntat de mantenir oberts els Reials Col·legis

Tortosa

Volen que una plaça de la ciutat dugui el nom del Dia de la Llengua de Signes Catalana

girona
medi ambient

Els tres centres educatius de Malgrat de Mar redueixen el consum energètic

Malgrat de Mar
alemanya

Les inundacions a Alemanya causen almenys quatre morts

barcelona
societat

Tret de sortida a la temporada de bany a l’Estany de Banyoles

banyoles

Valoració positiva de les primeres setmanes del porta a porta

girona
SERVEIS

Restablerta la circulació de trens de l'R1 i l'RG1 entre Mataró i Arenys de Mar

Mataró
SERVEIS

Un centenar de places per als temporers a la Fira de Lleida

Lleida
societat

Mèxic s’uneix a la vintena de països governats per una dona. Quins són?

barcelona