Societat

Els Reis d'Orient arriben a Catalunya

Ses Majestats fan una crida a la solidaritat amb els qui pateixen més la crisi econòmica

Melcior, Gaspar i Baltasar arriben a Barcelona per mar a bord del pailebot ‘Santa Eulàlia '

Els Reis d'Orient, Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat aquesta tarda a les diferents ciutats i pobles de Catalunya, on els esperaven milers de nens i les seves famílies, per repartir aquesta nit regals. Ses Majestats han volgut fer una crida als ciutadans perquè siguin solidaris amb els més necessitats en l'actual context de crisi econòmica.

A Barcelona, com ja és tradicional, Ses Majestats han arribat per mar a bord del pailebot Santa Eulàlia al Moll de la Fusta del port de la capital catalana, on han recollit les últimes cartes dels centenars de nens que els esperaven.

També hi era l'alcalde Barcelona, Xavier Trias, que els ha lliurat les claus de la ciutat perquè puguin entrar aquesta nit a deixar els regals a les cases, i els ha lliurat pa i sal com marca la tradició.

L'alcalde ha demanat als Reis d'Orient que portin “il·lusió i treball” a la ciutat. “Tot que Barcelona té unes potencialitats úniques, en aquests moments difícils que vivim necessitem que la gent pugui trobar treball i tenir oportunitats”, ha destacat.

Trias ha assegurat que aquest any els barcelonins s'han proposat ser “més solidaris que mai”, especialment amb els qui no han pogut celebrar el Nadal com altres anys. “Que l'esperit de la solidaritat sigui més fort que mai” ha desitjat.

De la seva banda, el rei Melcior ha explicat que han fet un viatge molt llarg, passant per llocs on no hi ha pau i hi viuen nens que no poden anar al col·legi, pel que ha demanat als petits que ajudin “els qui pateixen, estan sols, malalts o no tenen treball”. Per això, ha demanat als infants que siguin solidaris, facin cas als seus pares, respectin els professors i ho facin tot amb un somriure a la boca.

Després d'agafar forces, els reis han arrencat la marxa a dos quarts de set de la tarda des del Parc de la Ciutadella. Des d'allà enfilaran pel centre de la capital catalana fins a la Font Màgia de Montjuïc, de manera que faran més de cinc quilòmetres de recorregut per repartir 10 tones de caramels entre grans i petits. Des de l'avinguda del Marquès de l'Argentera, Ses Majestats enfilaran per la Via Laietana i des d'allà enllaçaran les places d'Urquinaona, de Catalunya i Universitat. Un cop allà, la comitiva reial seguirà el seu camí a través del carrer Sepúlveda fins a plaça Espanya.

La cavalcada principal de la capital catalana està formada per tretze carrosses, dos més que l'any passat, i es divideix en sis blocs, tres d'ells ocupats pels reis Melcior, Gaspar i Baltasar, que repartiran caramels aptes per a celíacs. Ses Majestats aquest any estrenen vestits i incorporen dos autobusos antics, inflables i dos personatges: l'Ovni i el Robot. A més, per primera vegada la Font Màgia anirà sincronitzada amb les músiques originals de la cavalcada.

Cavalcada multitudinària a Girona

A Girona, els Reis Mags han atès a primera hora de la tarda a centenars de nens en un campament real situat als Jardins de la Muralla. Després han iniciat una cavalcada per la ciutat que ha començat al passeig General Mendoza. Aquest any la cavalcada ha modificat lleugerament el seu recorregut perquè han finalitzat les obres del carrer Migdia i així, els tres Reis acompanyats dels seus patges han pogut saludar a tots els gironins que s'aplegaven al carrer de la Creu, Sant Francesc o plaça Catalunya. La comitiva ha acabat a la plaça del Vi, on s'han fet els parlaments. Unes 330 persones voluntàries han participat en aquesta cavalcada que ha estat una de les més multitudinàries dels últims anys.

Els Reis han arribat en tren a l'estació de Lleida cap a les sis de la tarda, on han estat rebuts per l'alcalde de la ciutat, Àngel Ros. Després han iniciat un recorregut pels principals carrers del centre de la ciutat. Aquest any el seguici reial, composat de 12 carrosses, 10 grups d'animació i 10 bandes de música, repartirà 3,5 tones de caramels .

Les sirenes del Port de Tarragona han anunciat aquesta tarda l'arribada de Ses Majestats a la ciutat, també per mar. En concret, han entrat pel Port dels Pescadors al barri del Serrallo, on els han rebut amb un castell de focs. Després, Melcior, Gaspar i Baltasar s'han desplaçat a la plaça dels Infants, des d'on han recorregut el municipi primer en un cotxe descapotable i després a les carrosses. Melcior ha demanat als nens i nenes tarragonins que s'esforcin cada dia en ser més bons i solidaris i els ha promès que malgrat la crisi seran un any més molt generosos amb tots.

A Badalona, els Reis han comptat amb la col·laboració de la nedadora olímpica Mireia Belmonte.

Els principals carrers de Granollers s'han omplert de gom a gom per rebre els Reis Mags d'Orient. Ses Majestats han iniciat aquest any la Cavalcada al barri de Sant Miquel. Després han recorregut els eixos de la ciutat envoltats de pares i nens que els miraven bocabadats. Els més petits han aprofitat el pas de la comitiva per donar de primera mà la carta als Reis. Melcior, Gaspar i Baltasar han arribat a la Plaça de la Porxada a les vuit del vespre, després de dues hores i mitja de recorregut. L'alcalde de la ciutat, Josep Mayoral, els ha rebut i els ha facilitat la clau màgica. Durant la Cavalcada s'han repartit uns 2.000 quilograms de caramels.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona fa un pas més per eliminar la simbologia franquista de la via pública

GIRONA
societat

El Fons Català de Cooperació explora vies de finançament europeu al Senegal

Barcelona

Els Mossos van suspendre un any un agent per col·laborar amb Vox

GIRONA

Recapten 1.063 euros per a recerca sobre la malaltia de la hipomagnesèmia familiar

CASTELLBISBAL

Més recursos a les ADF del Vallès pel risc d’incendis provocats per la sequera

Terrassa
enogastronomia

IV Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú
Gael Rodríguez
Alcalde de Portbou per Sumem x Portbou (PSC)

“Podem dir que finalment Portbou té projecte”

Portbou

La regla, el tabú menstrual

Barcelona
educació

Torna la lluita al carrer i a l’aula

Barcelona