Societat

El 23475 torna a repartir sort i deixa 35,8 milions a Ripoll

El mateix número ja va deixar 8 milions en el sorteig de la Lotería Nacional a l'agost

La capital del Ripollès reparteix la major part dels milions que han caigut a Catalunya, amb un quart premi

Ripoll va repartir ahir una pluja de milions amb el número 23475, que va ser premiat amb un quart premi de la rifa de Nadal i va deixar a la comarca 35.800.000 euros. L'administració de loteria El Trèbol, que està a la plaça Clavé del centre Ripoll, ha distribuït la major part dels cinquanta milions que han caigut a Catalunya. El número s'ha venut a la capital del Ripollès gairebé de manera íntegra, menys una sèrie que se n'ha anat a Galícia.

Curiosament, el mateix 23475 ja va repartir sort fa molt poc i a l'agost va ser agraciat amb el primer premi de la Lotería Nacional. Llavors, van tocar a Ripoll més de vuit milions. Segons Dani Rosa, un dels fills de l'administració de loteria, “fa més de 40 anys que a Ripoll es juga aquest número, des que el va dur el meu pare. Aquí a Ripoll, el té tot el poble”, deia. Això ha provocat que algunes famílies hagin estat aquest any doblement afortunades, a l'agost i també ara.

La propietària, Pilar Sebastian, deia que el premi ha tocat “a tot arreu”: a Ripoll, Campdevànol, Ribes, Camprodon, les Llosses... “Estem molt contents perquè a Ripoll està la cosa malament. Hem saltat d'alegria, com si no hi toquéssim”, deia. Entre els afortunats hi ha el restaurant Els Castanyers, de Camprodon, i el Matamala, de les Llosses.

L'altre fill de l'administració, Marc Rosa, atribueix la sort a un ritual que assegura pensa repetir cada any: “Sempre anem a Cambado, un poble de bruixes. Quan tornem, parem a la mare de Déu del Pilar a Saragossa i després, a veure un jugador o entrenador del Barça.”

Alguns dels premiats es van acostar a la plaça Anselm Clavé per celebrar la sort. És el cas de la Núria i en Josep, que diuen que econòmicament els feia falta. També de la Marta, perruquera, que deia: “Estava treballant i m'ha avisat la mare que ens havia tocat. Hi ha moltes persones que ho necessiten. Estem molt contents.” En Dani, que tenia el número, explicava: “Les fàbriques estan tancant, no hi ha feina i ha tocat a 1.800 persones. Ha anat molt bé.” I hi afegia: “Abans, dèiem salut i peles; ara, només salut.” La Núria i en Josep van anar a celebrar que els havia tocat el premi amb una panera que els acabava de tocar, dos dies després de tenir un nét. “Jugo cada setmana a aquest número fa quinze anys; també em va tocar a l'agost”, va dir.

Aquest és un número gairebé històric a Ripoll i moltes famílies hi juguen cada setmana des de fa 40 anys. És el cas d'un grup de treballadors de l'Ajuntament, que per Nadal en venen també als seus companys. L'alcalde, Jordi Monell, va explicar que a molts empleats els ha tocat i que alguns ja havien estat afortunats el mes d'agost. També hi ha alguns regidors, va dir l'alcalde de Ripoll. “Jo no vaig comprar el número”, hi afegia.

La mateixa administració ja va donar un tercer premi de la loteria de Nadal l'any 2001, amb el número 05967, i un cinquè premi l'any passat, amb el 03643. “De Sort res; ara, Ripoll”, deien.

LES FRASES

Contents perquè la cosa està malament. Ha vingut una senyora a qui feien fora de casa i deia que l'havia salvat
Pilar Sebastian
propietària de l'administració de loteria número 2 de ripoll


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Neixen polls de falcó pelegrí al Port de Tarragona, el segon cop en deu anys

TARRAGONA
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA
educació

El Narcís Monturiol, pioner en la formació de tècnics en renovables

figueres
SOCIETAT

Badalona crema el dimoni que apuja els preus davant més de 115.000 espectadors

BADALONA