Societat

La jornada de vaga es fa notar a Alacant

El transport públic, servei de neteja, sanitat, educació i el sector industrial han seguit de forma majoritària la convocatòria sindical

El civisme i l'absència d'incidents caracteritzen l'actuació dels piquets sindicals

Més enllà de la “guerra de xifres” entre patronal i sindicats, la realitat és que aquest dimecres Alacant –el centre– semblava un diumenge. Com és habitual, alguns comerços tancats i la majoria oberts, al Mercat igual, la majoria han obert, però avui hi havia pocs clients, la vaga convocada pels sindicats contra les polítiques de retallades sí que s'ha fet notar.

Segons les dades que han oferit els sindicats convocants, l'aturada s'ha seguit de forma majoritària al transport públic, al servei de neteja, educació (alumnes) i grans empreses com Alcoa, Cemex, Bimbo o els estibadors del Port, tots ells amb una xifra de recolzament a la vaga del cent per cent o propera. Els polígons industrials haurien seguit en un setanta per cent la convocatòria i l'hoteleria ho hauria fet un deu per cent segons els sindicats, una xifra que la patronal del sector, Hosbec, rebaixa fins a un dos per cent.

La principal característica de la jornada a Alacant és sense cap mena de dubte l'absència d'incidents i el compliment dels serveis mínims. Aquesta vegada no hem viscut escenes de piquets enfrontat-se a la policia, ni escridassades a la porta del Corte Inglés –tot un clàssic– i és que segons ha explicat el portaveu de Comissions Obreres, Salvador Roig “avui els piquets estem fent una demostració d'exercici democràtic i de civisme”.

Autonomia universitària

A la Universitat, on el seguiment de la vaga ha estat força elevat, és on s'ha produït un xicotet incident amb la policia. Els agents han accedit uns trenta metres al campus fins on es trobava un piquet sindical on han identificat un dels membres. La situació ha obligat a intervenir al vicerector de Campus i Sostenibilitat, Rafael Muñóz que s'ha personat al piquet on ha demanat als agents l'autorització per accedir al campus -no hi poden accedir sense permís del rector- i un colp han constatat que no en tenien, els ha demanat que abandonessen el recinte universitari.

Manifestació

A les 18.30 hores està convocada la manifestació que clourà la jornada de vaga general a Alacant i que els sindicats esperen que compte amb un seguiment majoritari per part de la societat alacantina. La marxa començara davant l'estació de Renfe i finalitzarà a la Rambla. A la mateixa hora també hi ha convocada una altra manifestació a Alcoi que partirà de la plaça Al Azraq i finalitzarà a la plaça d'Espanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
successos

Troben un home mort al riu Segre a l’alçada del Parc de la Mitjana de Lleida

Lleida
infraestructures

El port demana canvis en les maniobres dels trens pel soroll que fan al Serrallo

Tarragona
EDUCACIÓ

Una seixantena de docents participen en la primera jornada de l’eduCAC

GIRONA
societat

Fins a un 15% de les normes aprovades a Barcelona des de mitjan segle XX estan “obsoletes”

Barcelona
successos

L’incendi de Tortosa, estabilitzat

Tortosa
societat

El Suprem rebutja convertir milers d’interins de llarga durada en fixes

barcelona
ciutat del vaticà

El papa es disculpa després de demanar vetar els homosexuals en els seminaris

barcelona
habitatge

Nous ajuts per a la construcció de pisos de lloguer social

barcelona

El nombre de vols sorollosos sobre la platja s’ha doblat el maig

Castelldefels