Societat

Distintiu pioner a Girona per promoure el cicloturisme

El Consorci de les Vies Verdes crea el segell Bed&bike seguint un model molt estès a Europa

Es vol impulsar el turisme esportiu per afavorir la desestacionalització del sector

El Consorci de les Vies Verdes de Girona va presentar ahir a la Fira de Mostres el distintiu turístic Bed&bike, l'objectiu del qual és promoure el cicloturisme a les comarques gironines. El gerent del consorci, Gerard Darnés, va explicar que es tracta d'“una aposta pionera a l'Estat que segueix un model molt implantat arreu d'Europa”. El distintiu serà un símbol de qualitat per als cicloturistes, i els allotjaments, restaurants i bars que l'obtinguin hauran de tenir en compte les necessitats d'aquests turistes que es desplacen en bicicleta.

Reserves d'una sola nit, lloc segur per guardar les bicicletes, jocs de reparació, zona per rentar i assecar la roba i menjar calent són algunes de les necessitats bàsiques que busca aquest tipus de turista.

Darnés explica que el cicloturisme “és un gran pastís que mou molts milions d'euros” i hi afegeix: “Es considera una mina d'or i ara en podem captar una part, cosa que pot permetre desestacionalitzar el turisme, perquè tardor i primavera són bones èpoques.”

Segell de turisme actiu

L'Ajuntament de Girona va presentar també ahir un segell de qualitat de turisme actiu que impulsa amb tretze empreses voluntàries, un projecte que es fa conjuntament amb la zona de l'Arièja. El consistori també va presentar l'aplicació per a mòbil Girona Rutes.

366
quilòmetres
de recorregut tindrà l'anomenada Pirinexus, que permetrà fer un circuit circular.

LES XIFRES

140
quilòmetres
de vies verdes tenen avui les comarques gironines, amb rutes com ara la del Carrilet i la del Ferro.
1,6
milions
d'inversió suposa el projecte Enllaç amb col·laboració amb la Catalunya del Nord per fer Pirinexus.
14
segells
de qualitat en establiments aptes per a cicloturistes existeixen arreu d'Europa.

La ruta Pirinexus, pel mes de març

Dani Vilà

El Consorci de les Vies Verdes de Girona també treballa per tenir a punt pel març que ve l'anomenada ruta Pirinexus. Es tracta d'una ruta circular que enllaçarà diverses vies verdes gironines amb algunes de la Catalunya del Nord i que permetrà generar un recorregut de més de 350 quilòmetres.

En la Pirinexus s'hi inclouen les vies verdes del Carrilet i del Ferro, ja existents i que permeten anar des de Sant Joan de les Abadesses fins a Sant Feliu de Guíxols, però també s'han creat nous trams a tot l'Empordà. El gerent del Consorci de les Vies Verdes, Gerard Darnés, va explicar que entre Palafrugell i Castelló d'Empúries “s'han aprofitat camins rurals diversos o carreteres secundàries amb poc trànsit”. A la part nord-catalana es crearà un recorregut des de Cotlliure fins a Ceret i Arles de Tec perquè enllaci amb la Ruta del Ferro ja existent en terres gironines.

El projecte europeu Enllaç suposa la col·laboració amb el Consell General dels Pirineus Orientals i amb el Consorci de les Vies Verdes, i té un pressupost d'1,6 milions d'euros, finançats en un 65% per fons europeus. El tram est de la Pirinexus formarà part d'una ruta cicloturística europea que rep el nom d'Eurovelo, que permetrà recórrer 3.780 quilòmetres entre Tarifa i Atenes en bicicleta. Completarà una gran xarxa cicloturista europea amb múltiples rutes per diferents països.

Cuina de xef amb vedella ecològica

Ramon Coromines, productor de carn de vedella ecològica (Campdevànol), va fer promoció ahir dels seus productes amb el suport de Francesc Rovira, cuiner de la Fonda Xesc, restaurant amb una estrella en la guia Michelin, a Gombrèn. Rovira va preparar per als visitants de la Fira de Mostres un tastet de tàrtar elaborat amb vedella del mas Les Coromines. “Una vedella que pastura als vessants del Taga”, va dir Coromines.

E.C.

Gran èxit del vermut de Sant Narcís

El vermut de Sant Narcís que el grup gastronòmic Girona Bons Fogons organitza des de l'any 2009 a la Rambla de la capital gironina va tenir un gran èxit ciutadà. El vermut es va començar a servir al punt del migdia i en menys d'una hora se'n van esgotar les existències. L'activitat del grup gastronòmic té un vessant solidari a favor de l'Oncolliga, a la qual van a parar els donatius de tots els ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA