Diversos col·lectius aprofiten el Tour per fer sentir les seves reivindicacions

Si les administracions de les comarques gironines i les entitats de la Costa Brava consideren que el pas del Tour de França servirà per posar la demarcació en el mapa de tot el món, diversos col·lectius també volen aprofitar la repercussió mediàtica de la que es considera que és la millor prova ciclista del món per fer conèixer les seves reivindicacions. En els últims dies, el recorregut que farà el gran grup del Tour en terres gironines ha anat incorporant pintades, escrits i reivindicacions que es pretén que surtin a les pantalles de televisió, ja que s'estima que cada dia uns cinc-cents milions de persones segueixen la prova.

Els seguidors del Tour tenen ben present que cada any quan la prova s'acosta al País Basc les muntanyes s'omplen ikurrins, i aquesta vegada la voluntat és omplir la carretera de proclames d'independència dels Països Catalans. Només sortir per Emili Grahit i abans d'arribar al parc científic de la UdG, una gran estelada i la paraula independència donaran la benvinguda. A partir d'allà, s'hi succeeixen proclames diverses, com ara «Mat Mata» i un gran «Catalonia is not Spain» abans de la rotonda dels Àngels. El rebuig a la MAT i les reivindicacions de llibertat per a Núria Pòrtulas es van trobant al llarg del recorregut. Tot plegat es combina amb les banderes grogues que Quart ha posat al terme municipal i amb les banderoles, també grogues, i les senyeres penjades a Llambilles. A Blanes, l'AMPA del CEIP Sa Forcanera ha fet un comunicat en què es desvincula dels actes de boicot que alguns pares del centre puguin fer durant el pas de la cursa per la localitat. Fonts de l'AMPA van reconèixer que algunes persones parlen de fer un boicot per tal de reclamar la nova escola.

Sense proveïdors

Els proveïdors de bars i restaurants estan avisant els clients que demà no els portaran els productes habituals. Si són de servei diari, l'opció és que avui els deixin per dos dies i esperar a divendres que tornin a passar. Les complicacions de circulació que es preveuen també dificultaran que els camions grans descarreguin el material. És el cas d'una botiga del centre de Girona que espera per dijous un tràiler provinent de l'estranger i que no sap com s'ho farà per arribar.

Ambient avui

La cinquena etapa del Tour s'acaba avui a Perpinyà i a partir de mitja tarda començaran a arribar els camions i tota la gran caravana que acompanya la prova. També s'ha de començar a muntar el village a la zona de la Copa, on els patrocinadors de la prova i els col·laboradors del Tour situen les parades. És una zona on demà només podran entrar les persones acreditades. Al vespre, a partir de les vuit, començarà la festa del Tour a les veles de la Devesa de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva